Sommermiddag: Åtte retter du kan lage helt uten varmebehandling

RÅGODT: Lise Finckenhagen har her tryllet fram en deilig laksesashimi med soyadressing. Oppskriften finner du lenger ned i artikkelen. Foto: Eivind Griffith Brænde/VG
RÅGODT: Lise Finckenhagen har her tryllet fram en deilig laksesashimi med soyadressing. Oppskriften finner du lenger ned i artikkelen. Foto: Eivind Griffith Brænde/VG
Maria Tveiten Helgeby

Nei, alle middager må ikke stekes eller kokes.

Varmebølgen har igjen bredt seg ut over store deler av Sør-Norge, og hva er vel bedre da enn å slippe å stå over varme gryter og stekovner. Derhar har vi samlet åtte deilige retter du kan lage helt uten varmebehandling. Istedenfor å spise rekene på klassisk vis med loff og majones, kan du for eksempel prøve deg på ferske vårruller med reker, mynte og masse sprø grønnsaker. De fylte krabbeskjellene kan du transformere til en rask krabbesalat med avokado, og laksemiddagen kan bli en frisk sashimi.

Hvis du ønsker rødt kjøtt, kan du prøve deg på en lekker carpaccio. Vi har også tatt med en raw sjokoladekake du kan lage uten stekeovnen, siden det alltid er plass til dessert.

Sjekk ut vår liste over kalde - men gode - retter under:

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?