Våre beste kakeoppskrifter

KAKEDAGEN: Denne ostekaken med jordbær er bare én av flere kaker du kan bake på "Den internasjonale kakedagen". Foto: Sara Johannessen/VG
KAKEDAGEN: Denne ostekaken med jordbær er bare én av flere kaker du kan bake på "Den internasjonale kakedagen". Foto: Sara Johannessen/VG
Isabel Bech

I dag er det «Den internasjonale kakedagen», og det må selvsagt markeres.

Hvilken bedre unnskyldning for å spise kake har du enn kakens egen internasjonale dag? Dagen til ære gir vi deg våre beste kakeoppskrifter, så da er det bare å sette i gang med bakingen. Enten du vil ha sjokoladekake, ostekake, marengs eller bær - her finner du noe for enhver smak.

Det er ingenting mislykket med denne sjokoladekaken, den er rett og slett nydelig! De søte morellene og den mørke sjokoladen gir kaken det lille ekstra.

Dette er ikke bare en pen kake å se på, den er også fantastisk god! Riktignok er den svært mektig, men klarer du å unngå å spise hele kaken på én gang holder den seg fint i kjøleskapet i alle fall i en uke.

Klissete karamell, salte peanøtter og sjokolade på toppen av det igjen? Tilsett klissete marshmallow-krem, og brownieskaken er komplett. Denne er nok hakket mektigere enn kaken over, men du verden så god den er.

Syrlig ostekrem og søte jordbær, det blir nesten ikke bedre enn det. Og dessuten ser den utrolig delikat ut med masse friske bær på toppen.

Bringebærene er modne nå, og da passer det perfekt å lage denne pavlovaen med frisk bringebærkrem på toppen. Ekstra godt smaker det jo om bærene er selvplukkede.

Vi kan jo ikke dele våre beste kakeoppskrifter uten å ta med den gode, gamle bløtkaken. Masse krem og friske bær gjør denne kaken til en klassiker. Her er det også tilsatt daimkuler for å få en ekstra «crunch» til kaken.

Da gjenstår det bare å velge hvilke kake du skal bake. Hurra for den internasjonale kakedagen!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?