Fem spennende oppskrifter med ribberester
Slik kan du bruke opp julematen.
Mange sitter igjen med rester etter juleribba. Til og med etter at den har gjort sin gjesetopptreden på 1. juledagsfrokostbordet. Og det er jo gjerne sånn at vi begynner å blit litt lei av de samme smakene når det begynner å bli tredje, og fjerde, dagen på rad.
Men det er ikke slik at vi må servere ribba på samme måte, med samme tilbehøret. Vi kan faktisk bruke juleribba både i asiatiske steamed buns og som pålegg på brødskiva. Det er mange varianter å prøve seg på. La deg inspirere av oppskriftene under.
Smakfullt, og trendy, blir det om du serverer ribberestene i steamed buns med koreansk kimchi.
Denne ribbeskiva er inspirert av amerikansk gatemat - saftig ribbe får selskap av sprø vårløk og agurk, og søt hoisinsaus.
Hanna blogger på happyfoodstories.blogspot.no og anbefaler denne salaten med søtpotet, grønnkål og quinoa som tilbehør til all slags julemat - varm opp ribberestene og server med frisk salat ved siden av.
Lett kålsalat med rødbeter blir tilbehøret til ribberestene for matblogger Fru Timian. Enkelt og like godt til lunsj, som til middag.
Matblogger Helle lar seg inspirere av India og lager indisk curry med karriblader, chili, stjerneanis, nellik - og ribberester.