Til hovedinnhold

Ukens matblogg: Enkel risotto med asparges og grønne erter

VELGJØRENDE: Asparges passer supert til risotto, men beregn litt tid på kjøkkenet for risen skal kokes inn langsomt og røres ofte. Foto: Ingrid Helene Jurs
VELGJØRENDE: Asparges passer supert til risotto, men beregn litt tid på kjøkkenet for risen skal kokes inn langsomt og røres ofte. Foto: Ingrid Helene Jurs

Her er en superbra kjøttfri rett som kan piffes opp med de grønsakene du liker aller best.


Ukens matblogger Ingrid Helene Jurs (21)Er psykologistudent og blogger.Bor i Oslo.Favorittråvaren er alt grønt.Når jeg lager mat så liker jeg å høre på musikk i bakgrunnen.Blogg: Veganslife.com for å spre glede og kunnskap rundt vegansk matFoto: Privat
Ukens matblogger Ingrid Helene Jurs (21)Er psykologistudent og blogger.Bor i Oslo.Favorittråvaren er alt grønt.Når jeg lager mat så liker jeg å høre på musikk i bakgrunnen.Blogg: Veganslife.com for å spre glede og kunnskap rundt vegansk matFoto: Privat

- Det som er fint med risotto er at den kan lages til alle anledninger. Det er hverdagsluksus, sier ukens matblogger Ingrid Helene Jurs til Godt.no.

- Når jeg lager risotto får jeg gjerne kommentarer på at de er overrasket over at det går an å lage en kremete risotto uten parmesan og meierismør. De gangene jeg lager grønn risotto får jeg ofte komplimenter på at retten er så fargerik og frisk!

- Jeg husker ikke nøyaktig når jeg lærte meg å lage risotto, men det er mange år siden. Når du først har lært deg grunnoppskriften, er det en veldig enkel rett å videreutvikle med all verdens smaker, sier hun.

- Risottoen skal være rik og kremete i konsistens, så da er det deilig med nettopp grønne ingredienser til å balansere dette. Den rike risottorisen går perfekt sammen med grønne erter, asparges og pastinakk. Også er den veldig frisk og fin å se på da, forteller Ingrid Helene.

- Det som er viktig med risotto er å ha god tid og tålmodighet. Alt ettersom hvor mye du lager vil det ta litt tid å koke risottorisen riktig. Den skal nemlig kokes langsomt ved å tilsette litt og litt væske slik at den får en kremete konsistens. Men aller først må du huske å kjøpe ordentlig risottoris, slik som aborio eller carnaroli. Man kommer ingen vei med hurtigris, forklarer hun.

Les bloggen til Ingrid Helene her, og følg henne på Facebook, Instagram og Twitter også.

Ingredienser for 4 personer

  • 300 g asparges
  • 300 g aborioris
  • 150 g pastinakk
  • 3 stk vårløk
  • 1,5 dl (vegansk) vin
  • 1 liter grønnsaksbuljong
  • 1-2 ss (vegansk) margarin
  • 3 ss næringsgjær
  • 100 g frosne erter
  • Salt og pepper etter smak

Slik gjør du

Ingrid Helene bruker omtrent 40 minutter på å lage denne.

Legg ertene til tining på benken. Kutt asparges i 2 cm stor biter. Kok opp en stor kjele med vann og litt salt. Ha i aspargesbitene og kok i ca 1-2 minutter. Hell av vannet og sett aspargesbitene til side.

Skrell pastinakken og kutt den i små terninger. Kutt vårløk i tynne skiver. Finn fram en stekepanne, ha i godt med olivenolje og varm på medium/høy varme. Ha i vårløk og pastinakk og stek til vårløken blir myk. Ha i risottorisen og rør rundt slik at risen blir dekket med olje.

Hell i hvitvinen og la det koke inn. Hell så over 2 dl buljongvann og la det koke lett inn før du heller på nye 2 desiliter. Fortsett til det ikke er mer vann igjen.

Ha kjelen av platen. Rør inn smør, næringsgjær og tinte erter. Smak til med salt og pepper og vend til slutt inn de ferdigkokte aspargesene.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?