Svensk matfest til Ski-VM

20. februar 2015Aktuelt
GODE VENNER: Gratinert potetstappe er det perfekte tilbehøret til pølsegryte. Mettende og varmende kosemat til ski-VM. Foto: Sara Johannessen/VG
GODE VENNER: Gratinert potetstappe er det perfekte tilbehøret til pølsegryte. Mettende og varmende kosemat til ski-VM. Foto: Sara Johannessen/VG

Det er greit å ha noen kulinariske vinnere på lur når det er ski-VM på TV, og sofaen lokker med ekstra myke puter.

Menyen er inspirert av vertsnasjonen Sverige, og når VM-byen heter Falun tenkte jeg straks i retning korv og korvgryta. En enkel rett som passer hele familien. Selv om falukorven kunne vært et naturlig valg har jeg heller gått for smakfulle, grove pølser som høyner gryten betraktelig. Pølse er ikke bare pølse; det finnes etter hvert mange spennende varianter å velge mellom, jeg brukte både krydrede italienske pølser og litt kraftigere chilipølser. Her står du fritt til å velge akkurat de pølsene du liker aller best. Ostegratinert potetstappe gir potetene litt luksusfølelse, og er supert som tilbehør uansett pølsevalg.

Det er nesten helt utrolig hvor fysen man kan bli på noe søtt når man ligger lett tilbakelent i sofaen og ser andre folk tråkke på i motbakke. Fortvil ikke… Her kommer oppskriften på en svensk drøm av en kake, nemlig «kladdkaka». Mørk, seig, intens og «kladdig». Som en herlig svensk hybrid av konfektkake og brownies. Skulle det ikke bli nok gull i Falun, fungerer denne kaken også utmerket som trøst.

Heia Norge!

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Publisert: 20.02.2015 kl. 12:20
Oppdatert: 20.02.2015 kl. 12:43


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?