Snacks til valgkvelden på rundt 30 minutter

11. september 2017Aktuelt
FYSEN: Lag deilig snacks i kveld under valget. Oppskriftene finner du i saken! Foto: Marianne Gehrken/Gyldendal Forlag /Sara Johannessen/Cappelen Damm Forlag
FYSEN: Lag deilig snacks i kveld under valget. Oppskriftene finner du i saken! Foto: Marianne Gehrken/Gyldendal Forlag /Sara Johannessen/Cappelen Damm Forlag
Sara Berge Holmberg
Sara Berge Holmberg

Her får du gode og fristende oppskrifter på snacks du kan spise utover kvelden, mens vi spent venter på valgresultatet. 

I dag er den store valgdagen, og da er det viktig å ha noe godt å tygge på utover de lange kvelds- og nattestimene. Derfor har vi samlet en haug fristende og gode oppskrifter til dere. Alle oppskriftene tar rundt - eller under - 30 minutter å lage.

Ulike dipper

Bruk grønnsaker, chips eller gode brødvarianter til å dyppe i dippene.

Sjokoladekuler

Sjokoladekuler er enkle å lage, samtidig som det smaker innmari godt. Disse kan også fint oppbevares i kjøleskap et par dager.

Valgflesk - digg med bacon

Her snakker vi ekte valgflesk: Dersom ønsket er med noe som både er søtt og salt, er pannekakene helt fantastiske - de er luftige og er toppet med både bacon, banan og peanøttsmør.

Hvis du begynner å bli stresset over valgresultatet og trenger real «comfort food», bør du vurderer å lage søtpotetfries med cheddar, bacon og vårløk. Merk at denne oppskriften krever 45 minutter av tiden din.

Tilslørte piker

Her finnes det flere varianter, men vi har valgt ut to varianter til dere. Den klassiske: tilslørte bondepiker, og en variant med en liten vri: Tilslørte jordbærpiker.

Vafler

Vafler er alltid en slager, og hva er vel bedre enn disse - som tross alt heter «verdens beste vafler»? Topp dem med din favoritt, enten det er brunost, syltetøy, rømme, eller noe helt annet.

Grønnsaksfries med dipp

Er du interessert i en litt sunnere variant er grønnsaksfries med yoghurtdipp et godt alternativ. Her kan du selvsagt bruke de grønnsakene du liker best, eller det du har tilgjengelig.

Hjemmelagde kjeks

Disse kjeksene tar kort tid og er lette å lage. Et tips er å lage en større porsjon, slik at restene kan spares og brukes senere i uken eller til helgen. Da har du tatt to fluer i en smekk!

Ost

Du kan lage et fat med ost og kjeks, eller du kan ta det til et nytt nivå med å varme opp camembert:

Ta bilde av maten du lager i kveld, merk det med #godtno og post det på Instagram. Kanskje vi republiserer bildet ditt!

Publisert: 11.09.2017 kl. 16:03
Oppdatert: 30.06.2020 kl. 10:51


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?