Ukens matblogg: Pasta med kamskjell og bacon

21. mai 2015Aktuelt
ENKELT: Med bacon og kamskjell lager du en enkel deilig pastamiddag. Foto: Shanna Solheim
ENKELT: Med bacon og kamskjell lager du en enkel deilig pastamiddag. Foto: Shanna Solheim

Enkel og full av smak. Bacon, kamskjell og basilikum er nydelig med pasta.

Ukens matblogger Shanna Solheim (26)Studerer ved Universitetet i AgderBor i KristiansandFavorittråvaren er basilikum, skalldyr og ekte økologisk smør.Når jeg lager mat så liker jeg å bruke gode, økologiske råvarer.Blogg: Basilico.noFoto: Bjarne Kortner
Ukens matblogger Shanna Solheim (26)Studerer ved Universitetet i AgderBor i KristiansandFavorittråvaren er basilikum, skalldyr og ekte økologisk smør.Når jeg lager mat så liker jeg å bruke gode, økologiske råvarer.Blogg: Basilico.noFoto: Bjarne Kortner

– Det er en enkel pastarett som du kan gjøre mye ut av. Jeg lager den når vi har lyst på noe som både er godt og enkelt, sier ukens matblogger Shanna Solheim til Godt.

– Den forsvinner i rekordfart, og det tar jeg som et tegn på et den er god, sier hun.

– Denne retten ble til ved en tilfeldighet nesten. Jeg har alltid basilikum, kremfløte, hvitvin og parmesan på kjøkkenet, så da ble det naturlig å la dem boltre seg med kamskjellene, forteller Shanna.

– Kamskjell smaker nydelig av sjø, og har en sødme som gjør at den egner seg til mange forskjellige råvarer. Parmesan og bacon gir litt salt, mens basilikum gjør den frisk. Hvitvin og fløte gir syre og fett. Det er en perfekt kombinasjon som fremhever hverandre syns jeg, sier hun.

– Det er to ting du bør passe på når du skal tilberede denne oppskriften. Ikke overstek kamskjellene, et par minutter i stekepannen holder. Og lag nok! Det er stor sjanse for at folk ønsker påfyll, poengterer hun.

Les bloggen til Shanna her, og følg henne på Facebook, Instagram og Pinterest også.

Ingredienser for 4 personer

 • 400 gram pastaskruer
 • 1 pakke bacon, helst økologisk
 • 400–600 gram små kamskjell
 • 2 ss olivenolje
 • 5 finhakkede hvitløksfedd
 • 2,5 dl fiskekraft eller fiskebuljong
 • 2,5 dl hvitvin
 • 3 dl kremfløte
 • 15–20 cherrytomater
 • revet parmesan, mengde etter smak
 • fersk basilikum, mengde etter smak
 • salt og nykvernet pepper etter smak

Slik gjør du

Shanna bruker omtrent 30 minutter på å lage dette.

Stek bacon til det er sprøtt, og legg til side. Deretter salter du kamskjellene litt og steker dem i baconfettet som ligger igjen i pannen. Kamskjellene skal stekes i 1 1/2 til 2 minutter. Snu dem underveis. Når de er ferdige skal de legges til side og hvile mens du lager sausen.

Ha 2 ss olivenolje i den samme stekepannen. Tilsett finhakket hvitløk, og stek i 2 minutter. Deretter har du i fiskekraft og hvitvin. Kraften skal koke i 10 minutter før du tilsetter kremfløte. La sausen koke videre til den tykner, det kan ta ca. 10 min.

Kok pasta etter instrukser på pakken, og hell ut vannet men hold pastaene varm.

Skjær tomatene i små skiver og ha dem i hvitvinssausen sammen med kamskjell og pepper. Når pastaretten er anrettet på tallerkenene skal du strø over revet parmesan, basilikum og bacon.

Min erfaring med denne retten er at det pleier å bli igjen en del saus. Dersom du ønsker det kan du bruke godt brød og spise restene av sausen.

God appetitt!

Publisert: 21.05.2015 kl. 09:58


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?