Ukens matblogg: Rask og rimelig pastamiddag med sopp

10. september 2015Aktuelt
ENKELT: Kantareller er nydelig, og alle vet at alt blir bedre med bacon så hvorfor ikke kombinere dem. Foto: Cecilie Ragner
ENKELT: Kantareller er nydelig, og alle vet at alt blir bedre med bacon så hvorfor ikke kombinere dem. Foto: Cecilie Ragner

Tagliatelle med kantareller og bacon er en vellykket kombinasjon. Lett å lage er det også.

Ukens matblogger Cecilie Ragner (48)
Jobber som markedssjef.
Bor i Oslo.
Favorittråvaren er tomat og ellers det som til enhver tid er i sesong.
Favorittredskapen er kniv.
Når jeg lager mat så liker jeg å bruke sesongens råvarer.
Blogg: Ceciliesmat.no der jeg vil spre matglede og vise at det ikke er vanskelig å lykkes på kjøkkenet.
Foto: Studio Sjøwall
Ukens matblogger Cecilie Ragner (48) Jobber som markedssjef. Bor i Oslo. Favorittråvaren er tomat og ellers det som til enhver tid er i sesong. Favorittredskapen er kniv. Når jeg lager mat så liker jeg å bruke sesongens råvarer. Blogg: Ceciliesmat.no der jeg vil spre matglede og vise at det ikke er vanskelig å lykkes på kjøkkenet. Foto: Studio Sjøwall

- Kantareller er en utrolig delikat og velsmakende sopp som vi bør spise mye av når vi kan, sier ukens matblogger Cecilie Ragner til Godt.no.

- Siden kantareller er hovedingrediensen her er det en typisk sensommer- og høstrett. Er du så heldig å ha et kantarellsted å gå til, er dette en rask, rimelig og veldig god hverdagsmiddag. Men kantareller kan jo godt kjøpes i butikken også, selv om de koster litt. Men da kan du servere det som en forrett for da holder den til dobbelt så mange, sier hun.

- Selv om det er kantarellene som gir smak og særegnehet her, er kombinasjonen med bacon veldig vellykket, sier Cecilie.

- Det er forholdsvis enkelt å lage tagliatelle med kantareller, men det er viktig å rense kantarellene godt for jord og sand. Ellers kan man fort ende opp med at det knaser litt mellom tennene mens man spiser. Det er ikke så farlig om sausen koker litt lenge. Skulle den bli for tykk, er det bare å helle på litt ekstra melk, sier hun.

Les bloggen til Cecilie her, og følg henne på Facebook og Instagram også.

Ingredienser for 4 personer

300 gr bacon
500 gr kantareller
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
2 ss smør til steking
2 kvister fersk timian
½ dl hvitvin (kan erstattes av vann og en dæsj sitronsaft)
2 dl kremfløte
½ ts salt
nykvernet pepper

Slik gjør du

Cecilie bruker 30-45 minutter på å lage dette.

Skjær baconet i småbiter og stek det i en stekepanne til det har blitt sprøtt. Ta det opp og la det renne av på et kjøkkenpapir. Rens kantarellene godt og skjær opp i mindre biter. Finhakk sjalottløken og hvitløken. Smelt smøret i en stekepanne og fres løk og hvitløk til det har blitt blankt og mykt. Tilsett soppen og stek til den har blitt myk. Ha oppi timian og hell over vinen. Kok til vinen nesten har kokt inn. Tilsett fløten og smak til med salt og pepper. La det surre til sausen har tyknet litt. Kok pastaen etter anvisning på pakken samtidig som du lager sausen. Når pastaen er ferdigkokt, hell vannet av og bland inn soppsausen og baconet.

Server med en gang, gjerne med et dryss med parmesan over og en grønn salat ved siden. Vel bekomme.

Publisert: 10.09.2015 kl. 14:59


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?