Lise Finckenhagens «comfort food»: Tre fristende retter i høstregnet

24. august 2018Aktuelt
FRISTENDE: I denne ukens spalte kan Lise Finckenhagen friste med knasende sprø ostesmørbrød, spicy lammegryte og uimoståelig karamellpai med nøtter og sjokolade. Foto: Sara Johannessen/VG
FRISTENDE: I denne ukens spalte kan Lise Finckenhagen friste med knasende sprø ostesmørbrød, spicy lammegryte og uimoståelig karamellpai med nøtter og sjokolade. Foto: Sara Johannessen/VG
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

Etter denne enestående sommeren er det egentlig ikke lov til å sutre over at temperaturen nå har sunket. Men jeg gjør det litt likevel.

Og man skal jo helst ikke trøstespise, men jaggu gjør jeg ikke det også. For du verden så mye trøst man kan trylle sammen på kjøkkenet.

En toast for eksempel, proppfull av smeltet ost, spekeskinke, avokado og saftige karbohydrater - klarer på imponerende kort tid å ta fokuset vekk fra regntunge dager. Et vidunderlig tilfredsstillende lite måltid som blir enda litt bedre når det stekes i pannen med en god klatt smør. I tillegg røyk jeg på et dobbelt lag med ost (brie og mozzarella) sånn for å toppe det hele….

Og når vi først er inne på komfort-mat er det lite som slår en gryterett som har fått kost seg over tid. Lam rendang er det som oppstår når det norske høstlammet møter det indonesiske kjøkkenet. En herlig aromatisk og litt «spicy» currygryte med blant annet chili, ingefær, sitrongress, stjerneanis, grønn kardemomme, kaffirlimeblader og kokos - vil raskt kurerer en begynnende høstdepresjon.

Skulle det likevel være seg sånn at tristheten over gråværet har satt seg skikkelig, er det ingenting annet å gjøre enn å sette tennene i en søt, seig, sprø, myk, mørk og lys gledesspreder. Ren lykke og oppstemthet i en stor rund form.

Se der ja, ingen grunn til å grave seg ned for at sommeren er på hell - når det finnes så mye godt lell!

Publisert: 24.08.2018 kl. 10:32


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?