Ukens matblogg: Sommerens fineste kanelkringle

16. juli 2015Aktuelt
FLOTT: Imponer venner og bekjente med denne nydelige kanelkringlen. Foto: Anita Stokke Blomvi/Kvardagsmat
FLOTT: Imponer venner og bekjente med denne nydelige kanelkringlen. Foto: Anita Stokke Blomvi/Kvardagsmat

En vakker kringle som både smaker godt og ser imponerende ut. Populær både blant barn og voksne.

Ukens matblogger: Anita Stokke Blomvik (32)
Er for tiden expat. Bor i Kuala Lumpur, Malaysia.
Favorittråvaren er søtpotet.
Når jeg lager mat så liker jeg at andre tek oppvasken.
Blogg: www.kvardagsmat.no
Å lage mat fra bunnen trenger ikke være vanskelig, det kan alle klare.
Foto: Bård Nilsen
Ukens matblogger: Anita Stokke Blomvik (32) Er for tiden expat. Bor i Kuala Lumpur, Malaysia. Favorittråvaren er søtpotet. Når jeg lager mat så liker jeg at andre tek oppvasken. Blogg: www.kvardagsmat.no Å lage mat fra bunnen trenger ikke være vanskelig, det kan alle klare. Foto: Bård Nilsen

- Når jeg trenger en litt finere versjon av kanelsnurr lager jeg denne kanelblomsten. Men jeg venter ikke på store anledninger for å bake den, det holder at naboen skal komme på kaffe, forteller ukens matblogger Anita Stokke Blomvik til Godt.no.

- Kanelsnurr er alltid en vinner, og lukten når de er ferdigstekte er grunn nok til å bake spør du meg, sier hun.

- Denne med form som en blomst imponerer de fleste, og den er ikke så vansklig å lage. Har du gjort det én gang er det lett å lage den igjen, sier Anita.

- Når du baker den skal du elte inn smøret til slutt, og la deigen heve lenge første gangen. Pass også på å legge kransen rett på et bakepapir, slik at du ikke trenger å flytte på den. Ikke la kransen heve så lenge andre gangen, for da blir mønsteret utydelig og den blir ikke like fin å se på, forklarer Anita.

- Det er lurt å legge over bakepapir etter halve steketiden slik at den ikke blir brent på utsiden og rå på innsiden, sier hun.

Kanelkringle

Ingredienser:

1 kg hvetemel

5 dl H-melk (37 grader)

150 g sukker

1 ts salt

1 ts kardemomme

1 egg

1 pk tørrgjær

150 g smør i terninger

Fyll og topping

ca 4 ss smeltet smør

3-4 ts kanel

5-6 ts sukker

1 sammenvispet egg til pensling

2-3 ts perlesukker eller melis

Slik gjør du:

Anita bruker 3-4 timer på å lage denne, inkludert heve- og steiketid.

Ha alle ingrediensen, unntatt smøret, i en kjøkkenmaskin. Elt på sakte til middels fart i ca 10 min til du har en deig som slipper bakebollen.

Ha i smøret, delt i terninger, og elt videre i ca 10 min.

Dekk med plast og la deigen heve så lenge du har tid, gjerne to timer.

Del deigen i fire. Kjevle den første til en pizzabunn og legg på et bakepapir. Du kan ikke flytte kanelblomsten etter at den er ferdig.

Ha på smør, strø over kanel og sukker.

Gjør det same med de to neste deigemnene, og avslutt med å legge den siste på toppen.

Oppskriften fortsetter under bildet.

Foto: Anita Stokke Blomvi/Kvardagsmat
Foto: Anita Stokke Blomvi/Kvardagsmat

Del opp som vist på bilde, tvinn to og to strimler fra hverandre rundt heile blomsten. Jeg syns tre vrier er passe. Legg skjøtene mot hverandre. I bloggen til Anita kan du se flere bilder.

Legg et kjøkkenhåndkle over og la etterheve i 10-15 min. Hever du for lenge vises mønsteret på blomsten dårligere.

Set ovnen på 180 grader.

Pensle med egg og strø eventuelt perlesukker på. Steik i 30-40 min, til blomsten er gyllen på undersida, løft forsiktig for å se.

Avkjøl på rist.

Foto: Anita Stokke Blomvi/Kvardagsmat
Foto: Anita Stokke Blomvi/Kvardagsmat

Les flere av Ukens matblogg her:

Publisert: 16.07.2015 kl. 10:45


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?