Tre enkle retter til jul
Det trenger ikke være avansert for å være godt. Grillet kålsalat, en morsom variant av gravlaksen og sjokolademousse med kanel og pepperkaker er beviset på det.
Tekst: Aicha Bouhlou
På en juleaften hos mine svigerforeldre for mange år siden skjedde det noe som har blitt en fast julehistorie i vår familie. Min svigerfar var kjøpmann og jobbet på juleaften. Sliten, men forventningsfull til kvelden hadde han skiftet til dress og satt med et lurt smil gjennom hele julemiddagen.
Da tiden var kommet for åpne gavene forsvant han hemmelighetsfull ut av stuen. Etter en veldig lang stund kom han tilbake. Da var smilet erstattet med et fortvilet uttrykk.
- I år har jeg kjøpt en ekstra fin gave till deg, Edith, men jeg har gjemt den så lurt at jeg ikke klarer å huske hvor jeg la den, sier han til sin kone.
Først sommeren etter fant svigerfar julegaven. Den lille esken lå godt gjemt blant verktøy og spiker i kjelleren. Den store julefadesen fikk en lykkelig slutt da min svigermor fikk et nydelig smykke på årets lyseste kveld.
Nå er det bare noen dager igjen til julaften og det gjelder å holde hodet kaldt. Ikke la innspurten blir så stressende at du glemmer hvor du har gjemt gavene dine eller hva du skal servere i julen.
Det er fremdeles godt tid til å lage din egen rødbetegravet laks. Den er laget i en fei, smaker nydelig og kommer til å imponere stort under årets julelunsj. Er du rådvill når det gjelder tilbehør til de ande julemåltidene? Lag en superenkel og deilig kålsalat som kler det meste. Og hvis du er lei av å servere den samme desserten hvert år, får du oppskrift på sjokolademousse med et hint av jul i form av kanel og pepperkaker.
God jul!
Publisert: 18.12.2015 kl. 12:33
Oppdatert: 23.04.2020 kl. 12:41
Lag deg en gratis konto