Til hovedinnhold

Så mye tjente de største matprofilene i 2017

7. november 2018Aktuelt
KJENTE FJES: Bakeblogger Ida Gran Jansen, mesterkokk Eyvind Hellstrøm, stjernekokk Björn Svensson og matblogger Trine Sandberg. Foto: Jørgen Braastad/Hallgeir Vågenes/Maria Tveiten Helgeby/Brian Cliff Olguin/VG
KJENTE FJES: Bakeblogger Ida Gran Jansen, mesterkokk Eyvind Hellstrøm, stjernekokk Björn Svensson og matblogger Trine Sandberg. Foto: Jørgen Braastad/Hallgeir Vågenes/Maria Tveiten Helgeby/Brian Cliff Olguin/VG

Flere har økt både inntekt og formue kraftig fra året før.

Godt har laget en oversikt over hvor mye de største matprofilene og kokkene i Norge tjente i inntektsåret 2017. Blant utvalget er det blant andre Michelin-kokker, toppkokker og matbloggere.

Ifølge Skattelistene har flere av kokkene økt både inntektene og formuene sine kraftig fra året før.

Nederst i artikkelen finner du hele oversikten.

Den prisbelønte kokken Björn Svensson har gjort et ordentlig inntektshopp, og tjente nesten tre ganger så mye i 2017 som i året før. Med en oppført inntekt på nesten 7,5 millioner topper svensken skattelisten over kokker og matprofiler.

– Jeg la ned Fauna, som var en veldig suksessfull restaurant, og den eide jeg hundre prosent. Så disse pengene er gevinsten for alle de årene jeg drev den samt salg av deler av driftstilbehøret, i tillegg til at jeg jobbet en del som konsulent og rådgiver ved siden av, sier Svensson til Godt.

Svensson åpnet restauranten Galt i Oslo i 2017. Allerede året etter fikk restauranten sin første Michelin-stjerne – og Svensson sin tredje. Hans tidligere steder Restaurant Oscarsgate og Fauna hadde også stjerner i guiden, men stengte i henholdsvis 2012 og 2016.

2017 var også et svært godt år for Jan Vardøen, som mer enn doblet formuen fra 9,2 millioner i 2016 til nesten 18,9 millioner i 2017.

RESTAURANTGRÜNDER: Jan Vardøen står bak blant annet Villa Paradiso, Nighthawk Diner og Smelterverket. Foto: Frode Hansen/VG
RESTAURANTGRÜNDER: Jan Vardøen står bak blant annet Villa Paradiso, Nighthawk Diner og Smelterverket. Foto: Frode Hansen/VG

Inntekten hans ifølge Skattelistene for fjoråret var på 7,46 millioner, sammenlignet med en oppført inntekt på 0 kroner i 2016.

I 2017 skrev DN at Vardøen, som står bak en rekke barer og restauranter i Oslo, solgte deler av pizzarestauranten Villa Paradiso for 100 millioner kroner.

Både Tom Victor Gausdal og Stian Floer, som er en del av kokkekollektivet LAVA, har også hatt et godt år økonomisk. Begges inntekt og formue har økt kraftig.

LAVA består av Gausdal, Floer, samt kokkene Even Ramsvik og Anders Braathen. Sammen har de åpnet en rekke restauranter de siste årene, blant annet Sentralen, Katla, Smalhans og Hitchhiker.

Stjernekokk Bent Stiansen, som er kjøkkensjef på Statholdergaarden, har også mer enn tredoblet inntekten sin fra 2016, hvor han står oppført med 1,1 millioner i inntekt, til 2017, hvor han står oppført med nesten 4,2 millioner.

Han har en formue på 14,6 millioner.

TV-kokken Ole Martin Alfsen, kjent fra «Fire stjerners middag», hadde i 2016 en formue på over 9,7 millioner kroner. I 2017 hadde formuen blitt redusert til i underkant av 1,3 millioner. Inntekten hadde imidlertid økt fra 2,68 millioner til 3,23 millioner i samme periode.

Matblogger og kokebokforfatter Trine Sandberg hadde en inntekt på 2,4 millioner, og har dermed mer enn fordoblet inntekten siden 2015. Sandberg står bak matbloggen Trines matblogg, og sa i 2015 opp jobben som jurist for å satse på matkarrieren.

Denne rangeringen viser de kjente kokkene og matprofilene med høyest skattbar inntekt:

Publisert: 07.11.2018 kl. 09:24
Oppdatert: 07.11.2018 kl. 10:16


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?