Lise Finckenhagen: Kjøttdeig på tre spennende måter

30. april 2018Aktuelt
GRATINERT SANDWICH: Kjøttdeig kan brukes på mange spennende måter - som i form av kjøttboller. Foto: Sara Johannessen / VG
GRATINERT SANDWICH: Kjøttdeig kan brukes på mange spennende måter - som i form av kjøttboller. Foto: Sara Johannessen / VG
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

Kjøttdeigen er som poteten - den kan brukes til alt.

Når hverdagen fyker avgårde med et evig jag etter raskest mulige løsninger, er det utrolig fort gjort å ty til en pakke kjøttdeig. Det er jo i grunnen ikke så rart; med en pakke kjøttdeig for hånden har du et hav av muligheter. Likevel tipper jeg de fleste familier som oftest lager omtrent de samme rettene igjen og igjen, med folkefavorittene taco, lasagne og spagetti med kjøttsaus høyt oppe på gjenganger-lista. Jada, jeg skal ikke nekte for at man kan kjenne seg litt igjen der altså.

Forandring fryder, heter det, og hvis du er på utkikk etter andre forholdsvis enkle retter basert på kjøttdeig, har jeg her tre knallgode forslag til deg:

En enkel asiatisk-inspirert nudelbowl er laget i en fei. Har du ikke alle ingrediensene for hånden, kan du mikse og trikse det til med det du har. Istedenfor hoisin- og soyasaus, kan du for eksempel bruke oystersauce og sweet chili. Nudler kan erstattes med ris, og grønnsakene kan enkelt justeres med det du måtte ha liggende i grønnsakskuffen.

«Nan-pizza» er et juksetips som fungerer utmerket på travle dager og andre hverdagsfester. Denne marokkanske/tyrkiske utgaven er toppet med hummus, krydret kjøtt (som dufter og smaker som en krysning av jul og kebab), fetaost og granateplekjerner. Det tar litt tid å finne frem alle krydderiene, men bortsett fra det - er selve kokkeleringen ganske så fort gjort.

Og sist, men ikke minst, gratinert kjøttbolle-sandwich. Supersaftige kjøttboller med parmesan og en mild lakrissmak fra fennikelfrø surret i tomatsaus og fylt i brød - for så å toppes med revet mozzarella og til slutt gratinert. Det må bare bli godt det!

Publisert: 30.04.2018 kl. 22:35


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?