Slik kan du lage «Michelin-mat» hjemme
Kyllingsatay på 20 minutter og hjemmelaget yoghurtis er bare noe av det du kan prøve deg på hjemme.
Torsdag kom årets Michelin-guide til både glede og frustrasjon, og i den anledning har vi samlet noen av våre favorittoppskrifter fra tre av Norges Michelin-kokker: Bent Stiansen (Statholdergaarden), Even Ramsvik (Ylajali) og Eyvind Hellstrøm (Bagatelle).
Artikkelen fortsetter under bildet.
La deg inspirere av disse «Michelin-verdige» hverdagsrettene:
Bent Stiansen
Bent Stiansen er kjøkkensjef på Restaurant Statholdergaarden, som har hatt én stjerne i Michelin-guiden siden 1998.
Stiansen har i tillegg gitt ut en rekke kokebøker, blant annet «Norge rundt med Bent Stiansen» hvor han delte tips om sine favoritt-matperler rundt omkring i Norge.
Blåskjellene er kjempegode på vinteren, så hvorfor ikke lage denne lekre retten til middag i kveld?
Selv om lammesesongen ikke starter før på høsten, kan det være greit å forberede seg. Bent Stiansens kjempeenkle lammefrikassé er super å ha i kokeboken når lammekjøttet endelig er her.
Even Ramsvik
Even Ramsvik sjokkerte alle da han i forrige uke annonserte at han skal stenge dørene på Michelin-restauranten Ylajali, kun ett år etter at han fikk tildelt stjernen for første gang.
Ylajali har tidligere fått terningkast 6 av Godts restaurantanmelder, som var fra seg av begeistring etter å ha spist på restauranten. «Ylajali seiler opp som Oslos kanskje beste spisested – med et måltid i høyeste klasse for den helt spesielle anledningen,» skrev Erik Fosnes Hansen da.
Du behøver bare 20 minutter for å lage denne digge hverdagsretten. En liten skvis limesaft rett før servering gjør retten frisk og en ekte Michelin-stjerne verdig.
Hvem sier at Michelin-kokker kun spiser kaviar og trøfler? Her er Even Ramsviks oppskrift på den klassiske retten «raspeball». Eller kumle. Eller potetball. Kjært barn har mange navn.
Eyvind Hellstrøm
En av Norges mest kjente kokker - Eyvind Hellstrøm - var sjefkokk på Restaurant Bagatelle i en årrekke, til han valgte å slutte i 2009.
Bagatelle var den første norske restauranten som fikk to stjerner i Michelin-guiden. Disse beholdt de helt til 2008, da de mistet én stjerne. I 2009 fikk de den tilbake.
Hvem tror du kommer til å få stjerner i år? Diskuter gjerne under.
Publisert: 26.02.2015 kl. 15:59
Lag deg en gratis konto