Til hovedinnhold

Slik kan du lage «Michelin-mat» hjemme

26. februar 2015Aktuelt
ENKELT: God mat behøver ikke være komplisert. Bent Stiansens enkle lammefrikassé lager seg nærmest på egenhånd. Foto: Krister Sørbø/VG/Audun Aagre
ENKELT: God mat behøver ikke være komplisert. Bent Stiansens enkle lammefrikassé lager seg nærmest på egenhånd. Foto: Krister Sørbø/VG/Audun Aagre

Kyllingsatay på 20 minutter og hjemmelaget yoghurtis er bare noe av det du kan prøve deg på hjemme.

Torsdag kom årets Michelin-guide til både glede og frustrasjon, og i den anledning har vi samlet noen av våre favorittoppskrifter fra tre av Norges Michelin-kokker: Bent Stiansen (Statholdergaarden), Even Ramsvik (Ylajali) og Eyvind Hellstrøm (Bagatelle).

Artikkelen fortsetter under bildet.

STJERNEKOKKER: Eyvind Hellstrøm, Even Ramsvik og Bent Stiansen har alle fått Michelin-stjerner i sin karriere. Foto: Krister Sørbø/VG/Tommy Andresen/NORD
STJERNEKOKKER: Eyvind Hellstrøm, Even Ramsvik og Bent Stiansen har alle fått Michelin-stjerner i sin karriere. Foto: Krister Sørbø/VG/Tommy Andresen/NORD

La deg inspirere av disse «Michelin-verdige» hverdagsrettene:

Bent Stiansen

Bent Stiansen er kjøkkensjef på Restaurant Statholdergaarden, som har hatt én stjerne i Michelin-guiden siden 1998.

Stiansen har i tillegg gitt ut en rekke kokebøker, blant annet «Norge rundt med Bent Stiansen» hvor han delte tips om sine favoritt-matperler rundt omkring i Norge.

Foto: Marianne Gehrken/Gyldendal Forlag
Foto: Marianne Gehrken/Gyldendal Forlag

Blåskjellene er kjempegode på vinteren, så hvorfor ikke lage denne lekre retten til middag i kveld?

Foto: Audun Aagre/Font Forlag
Foto: Audun Aagre/Font Forlag

Selv om lammesesongen ikke starter før på høsten, kan det være greit å forberede seg. Bent Stiansens kjempeenkle lammefrikassé er super å ha i kokeboken når lammekjøttet endelig er her.

Even Ramsvik

Even Ramsvik sjokkerte alle da han i forrige uke annonserte at han skal stenge dørene på Michelin-restauranten Ylajali, kun ett år etter at han fikk tildelt stjernen for første gang.

Ylajali har tidligere fått terningkast 6 av Godts restaurantanmelder, som var fra seg av begeistring etter å ha spist på restauranten. «Ylajali seiler opp som Oslos kanskje beste spisested – med et måltid i høyeste klasse for den helt spesielle anledningen,» skrev Erik Fosnes Hansen da.

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Du behøver bare 20 minutter for å lage denne digge hverdagsretten. En liten skvis limesaft rett før servering gjør retten frisk og en ekte Michelin-stjerne verdig.

Foto: Instagram / @evenramsvik / Even Ramsvik
Foto: Instagram / @evenramsvik / Even Ramsvik

Hvem sier at Michelin-kokker kun spiser kaviar og trøfler? Her er Even Ramsviks oppskrift på den klassiske retten «raspeball». Eller kumle. Eller potetball. Kjært barn har mange navn.

Eyvind Hellstrøm

En av Norges mest kjente kokker - Eyvind Hellstrøm - var sjefkokk på Restaurant Bagatelle i en årrekke, til han valgte å slutte i 2009.

Bagatelle var den første norske restauranten som fikk to stjerner i Michelin-guiden. Disse beholdt de helt til 2008, da de mistet én stjerne. I 2009 fikk de den tilbake.

Foto: Paul Paiewonsky
Foto: Paul Paiewonsky

Hvem tror du kommer til å få stjerner i år? Diskuter gjerne under.

Publisert: 26.02.2015 kl. 15:59


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?