Til hovedinnhold

Napolitansk pizza får UNESCO-status

KULTURARVSPIZZA: Italias kulturminister Dario Franceschini, andre fra høyre, holder en pizza bakt i den første steinovnen som ble brukt i 1889 til å lage den første pizza margaritaen i Napoli. Napolis pizzatradisjon har blitt lagt til i UNESCOs liste over immateriell kulturarv. Foto: Ciro Fusco/ANSA Via AP/NTB scanpix
KULTURARVSPIZZA: Italias kulturminister Dario Franceschini, andre fra høyre, holder en pizza bakt i den første steinovnen som ble brukt i 1889 til å lage den første pizza margaritaen i Napoli. Napolis pizzatradisjon har blitt lagt til i UNESCOs liste over immateriell kulturarv. Foto: Ciro Fusco/ANSA Via AP/NTB scanpix

(NTB-DPA): Måten å lage pizza på i Napoli har blitt lagt til i UNESCOs liste over immateriell kulturarv.


– Den napolitanske pizzabakerens kunst er en del av UNESCOs verdensarv. Seier! erklærer den italienske landbruksministeren Maurizio Martina på Twitter.

«Pizzaiuolo», som pizzatradisjonen i Napoli kalles, er en av 38 kulturelle fenomen som har fått UNESCO-status. Beslutningen ble tatt under et møte i FNs kulturbyrå i Jeju i Sør-Korea, og ble ønsket hjertelig velkommen av True Neapolitan Pizza Association.

– Jobben er gjort! Gratulerer til alle napolitanske pizzabakere rundt om i verden, skrev pizzaforeningen på Facebook.

True Neapolitan Pizza Association har satt svært spesifikke retningslinjer for hvordan en autentisk napolitansk pizza skal lages. Retningslinjene inkluderer ingredienser og matlagingsteknikker.

UNESCOs liste over immateriell kulturarv ble opprettet i 2003. Det står allerede mer enn 350 tradisjoner og kunstformer oppført på lista.

Tysk orgelmusikk, Sveits' Basel-karneval, kirgisisk ridning og indonesisk båtbygging ble også lagt til i lista etter møtet torsdag.

(©NTB)

Fikk du lyst på pizza? Her er noen fristende oppskrifter fra Godts database:

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?