Grønnsaker på grillen
Deilig tilbehør eller en rett i seg selv.
Grønnsakene kan også godt tilberedes på grillen.
Lager du en grillet grønnsakspakke eller grillede grønnsaker med olivenolje kan det være mettende nok som en lett middag.
Ellers smaker grillet hvitløk, mais eller fennikel godt til grillet kjøtt eller fisk.
Grillede grønnsaker med olivenolje
Grill grønnsaker og smak til med friske urter – server alene eller sammen grillet kjøtt eller fisk.
Grillede grønnsaker med olivenolje. (Foto: Gidske Stark.)
Grillet hvitløk
Grillet hvitløk er smakfullt tilbehør til grillmat; den blir myk og mild i smaken når den grilles.
Grillet hvitløk. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen.)
Sweetcorn
Deilig grillet mais med paprika, chili, koriander og honning.
Sweetcorn. (Foto: Hanne Stensvold.)
Grillet grønnsakspakke
Legg oppkuttede grønnsaker som squash, nepe, aubergine og gulrot i folie, og ha foliepakken på grillen. Lettvint "salat" til grillmaten.
Grillet grønnsakspakke. (Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Synøve Dreyer.)
Grillet fennikel med appelsin og parmesanost
En eksotisk rett som passer godt som tilbehør til grillet mat og da spesielt lammeretter.
Grillet fennikel med appelsin og parmesanost. (Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Inkognito.)
Publisert: 13.11.2012 kl. 15:50
Lag deg en gratis konto