Nå blir det epler til middag
Hvorfor ikke ha epler i dagens middag?
Søte eller syrlige, sprø og knasende.
Vi er så heldige at vi får tak i epler hele året, men det er nå om høsten at de norske eplene har funnet vei til butikkhyllene. Og de smaker ekstra godt!
Vi baker dem inn i paier og kaker, eller lager eplemos og pisker krem til tilslørte bondepiker. Men hvorfor ikke prøve å ha epler i middagen? Eplet passer veldig godt til både svinekjøtt og kylling og and – men også til fiske kan vi by på tilbehør med epler.
Her får du fem oppskrifter på middagsmat med epler.
Frister det fremdeles mest med epler i søtere drakt, vil du kanskje heller prøve denne oppskriften på eple- og kanelvafler.
Karrikylling med eple
Kyllinggryte med karri og eple er mat for de fleste. Server med potetmos eller ris og gjerne en grønn salat ved siden.
Karrikylling med eple. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Kim Holthe.)
Seibiff med stekte epler og tyttebærkrem
Seibiff er en klassiker. Her med litt annet tilbehør: stekte epler, tyttebærkrem og råkostsalat.
Seibiff med stekte epler og tyttebærkrem. (Foto: Norsk sjømatråd/Ragge Strand.)
Svinekoteletter med karamelliserte epler
Epler og svinekjøtt er en super kombinasjon; server med hjemmelaget potetmos med gressløk.
Svinekoteletter med karamelliserte epler. (Foto: Jonas Haarr Friestad.)
Steinbitfilet med grønne epler og myntesaus
Soya- og olivenoljesaus med epler og ingefær passer ypperlig til stekt steinbitfilet.
Steinbitfilet med grønne epler og myntesaus. (Foto: Geir Salvesen.)
Kyllingfilet med grønne epler
Karamelliserte eplebåter er enkelt og godt tilbehør til kyllingfileten – server gjerne med en fyldig fløtesaus og ris.
Kyllingfilet med grønne epler. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Synøve Dreyer.)
Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:17
Lag deg en gratis konto