Nå blir det epler til middag

13. november 2012Aktuelt
Svinekoteletter med karamelliserte epler.
Svinekoteletter med karamelliserte epler.

Hvorfor ikke ha epler i dagens middag?

Søte eller syrlige, sprø og knasende.

Vi er så heldige at vi får tak i epler hele året, men det er nå om høsten at de norske eplene har funnet vei til butikkhyllene. Og de smaker ekstra godt!

Vi baker dem inn i paier og kaker, eller lager eplemos og pisker krem til tilslørte bondepiker. Men hvorfor ikke prøve å ha epler i middagen? Eplet passer veldig godt til både svinekjøtt og kylling og and – men også til fiske kan vi by på tilbehør med epler.

Her får du fem oppskrifter på middagsmat med epler.

Frister det fremdeles mest med epler i søtere drakt, vil du kanskje heller prøve denne oppskriften på eple- og kanelvafler.

Karrikylling med eple

Kyllinggryte med karri og eple er mat for de fleste. Server med potetmos eller ris og gjerne en grønn salat ved siden.

Karrikylling med eple. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Kim Holthe.)

Seibiff med stekte epler og tyttebærkrem

Seibiff er en klassiker. Her med litt annet tilbehør: stekte epler, tyttebærkrem og råkostsalat.

Seibiff med stekte epler og tyttebærkrem. (Foto: Norsk sjømatråd/Ragge Strand.)

Svinekoteletter med karamelliserte epler

Epler og svinekjøtt er en super kombinasjon; server med hjemmelaget potetmos med gressløk.

Svinekoteletter med karamelliserte epler. (Foto: Jonas Haarr Friestad.)

Steinbitfilet med grønne epler og myntesaus

Soya- og olivenoljesaus med epler og ingefær passer ypperlig til stekt steinbitfilet.

Steinbitfilet med grønne epler og myntesaus.
Steinbitfilet med grønne epler og myntesaus.
Foto: Geir Salvesen

Steinbitfilet med grønne epler og myntesaus. (Foto: Geir Salvesen.)

Kyllingfilet med grønne epler

Karamelliserte eplebåter er enkelt og godt tilbehør til kyllingfileten – server gjerne med en fyldig fløtesaus og ris.

Kyllingfilet med grønne epler.
Kyllingfilet med grønne epler.

Kyllingfilet med grønne epler. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Synøve Dreyer.)

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:17


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?