Til hovedinnhold

Nå blir det epler til middag

13. november 2012Aktuelt
Svinekoteletter med karamelliserte epler.
Svinekoteletter med karamelliserte epler.

Hvorfor ikke ha epler i dagens middag?

Søte eller syrlige, sprø og knasende.

Vi er så heldige at vi får tak i epler hele året, men det er nå om høsten at de norske eplene har funnet vei til butikkhyllene. Og de smaker ekstra godt!

Vi baker dem inn i paier og kaker, eller lager eplemos og pisker krem til tilslørte bondepiker. Men hvorfor ikke prøve å ha epler i middagen? Eplet passer veldig godt til både svinekjøtt og kylling og and – men også til fiske kan vi by på tilbehør med epler.

Her får du fem oppskrifter på middagsmat med epler.

Frister det fremdeles mest med epler i søtere drakt, vil du kanskje heller prøve denne oppskriften på eple- og kanelvafler.

Karrikylling med eple

Kyllinggryte med karri og eple er mat for de fleste. Server med potetmos eller ris og gjerne en grønn salat ved siden.

Karrikylling med eple. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Kim Holthe.)

Seibiff med stekte epler og tyttebærkrem

Seibiff er en klassiker. Her med litt annet tilbehør: stekte epler, tyttebærkrem og råkostsalat.

Seibiff med stekte epler og tyttebærkrem. (Foto: Norsk sjømatråd/Ragge Strand.)

Svinekoteletter med karamelliserte epler

Epler og svinekjøtt er en super kombinasjon; server med hjemmelaget potetmos med gressløk.

Svinekoteletter med karamelliserte epler. (Foto: Jonas Haarr Friestad.)

Steinbitfilet med grønne epler og myntesaus

Soya- og olivenoljesaus med epler og ingefær passer ypperlig til stekt steinbitfilet.

Steinbitfilet med grønne epler og myntesaus.
Steinbitfilet med grønne epler og myntesaus.
Geir Salvesen

Steinbitfilet med grønne epler og myntesaus. (Foto: Geir Salvesen.)

Kyllingfilet med grønne epler

Karamelliserte eplebåter er enkelt og godt tilbehør til kyllingfileten – server gjerne med en fyldig fløtesaus og ris.

Kyllingfilet med grønne epler.
Kyllingfilet med grønne epler.

Kyllingfilet med grønne epler. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Synøve Dreyer.)

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:17


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?