Blåskjellsuppe med reker

18. juli 2013Aktuelt
Foto: Foto: Irina Smit

Smaken av deilig sommer finner du i ukens matblogger Irina Smits blåskjellsuppe.

Ukens matblogger
Navn: Irina SmitAlder: 28 årYrke: Hovmester på NodeeBosted: Frogner i OsloFavorittråvare: Friske urter og fargerike grønnsakerFavorittredskap: Gode kniver i alle størrelserNår jeg lager mat liker jeg å eksperimentere med farger og smaker.Blogg: minmatglede.wordpress.com Tanken bak bloggen min er at jeg vil dele min lidenskap for mat og inspirere andre til å bruke mere rene, friske og naturlige råvarer. Pluss å gi tips til å lage sunn og næringsrik mat i hverdagen.
Ukens matblogger Navn: Irina SmitAlder: 28 årYrke: Hovmester på NodeeBosted: Frogner i OsloFavorittråvare: Friske urter og fargerike grønnsakerFavorittredskap: Gode kniver i alle størrelserNår jeg lager mat liker jeg å eksperimentere med farger og smaker.Blogg: minmatglede.wordpress.com Tanken bak bloggen min er at jeg vil dele min lidenskap for mat og inspirere andre til å bruke mere rene, friske og naturlige råvarer. Pluss å gi tips til å lage sunn og næringsrik mat i hverdagen.
Foto: Foto: Privat

- Dette er en suppe der smakene nærmest eksploderer i munnen sier Irina Smit som blogger på «Min matglede».

- En blanding av kraften fra blåskjell, kokosmelk, ingefær, sitron, chili, mango og frisk koriander gjør at du får smaken av både søtt, salt, syrlig og friskt på en gang, understreker hun.

Med andre ord, smaken av deilig sommer!

Dette trenger du til 4 personer

  • 1 fersk ingefær, på størrelse med en tommelfinger
  • 1 hel chili
  • 4 sjalottløk
  • 3 ss god olivenolje
  • 2 dl vann
  • 1 kg blåskjell
  • 2 bokser kokosmelk
  • 1, 5 sitroner
  • 250 gr cherrytomater
  • 1 potte frisk koriander
  • Sort pepper etter smak
  • Soyasaus etter smak
  • 600 gr reker
  • 1 mango til garnityr

Slik gjør du

Start med finhakke ingefær, chili og sjalottløk. Skrell rekene og del cherrytomatene i to.

Skyll blåskjellene i kaldt vann og dra ut de trådene som evt finnes på sidene av de lukkede skjellene.

Ha olivenolje i en varm kjele, tilsett ingefær, chili og sjalottløk. La det frese litt til det blir gyllent og blankt, og du kjenner de gode duftene sige ut av kjelen. Ha så i 2 dl med vann.

Damp blåskjellene i kjelen med lokk i ca 3 min, til de har åpnet seg. Det er viktig å ikke dampe for lenge, for da kan blåskjellene bli seige. Ta ut blåskjellene med en hullsleiv og ha dem i en annen bolle mens du lager ferdig suppen.

Hell kokosmelk og press 1 hel sitron i kjelen med blåskjellkraften. La det småkoke på middels varme i ca 30 minutter slik at alle de gode smakene setter seg og suppen får en kraftig smak.

Ha blåskjellene oppi kjelen igjen og tilsett cherrytomater og frisk koriander. Smak til med sort pepper, et par spiseskjeer soya saus og kanskje litt mer sitron.

Server i en bolle. Dander med reker og mango helt til slutt!

Tips: Hvis du ikke har laget blåskjell før er det en fin huskeregel at de skjellene som ikke åpner seg i dampingen skal kastes. De kan være dårlige og må ikke spises. Damp heller ikke blåskjellene for lenge, ta de ut av kjelen når de akkurat har åpnet seg. Da smaker de best!

God appetitt!

ENKELT: Suppa lages av få og rimelige ingredienser. Dette er nesten alt du trenger. Foto: Irina Smit
ENKELT: Suppa lages av få og rimelige ingredienser. Dette er nesten alt du trenger. Foto: Irina Smit

Publisert: 18.07.2013 kl. 15:37
Oppdatert: 22.07.2013 kl. 09:02


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?