Blåskjellsuppe med reker
Smaken av deilig sommer finner du i ukens matblogger Irina Smits blåskjellsuppe.
- Dette er en suppe der smakene nærmest eksploderer i munnen sier Irina Smit som blogger på «Min matglede».
- En blanding av kraften fra blåskjell, kokosmelk, ingefær, sitron, chili, mango og frisk koriander gjør at du får smaken av både søtt, salt, syrlig og friskt på en gang, understreker hun.
Med andre ord, smaken av deilig sommer!
Dette trenger du til 4 personer
- 1 fersk ingefær, på størrelse med en tommelfinger
- 1 hel chili
- 4 sjalottløk
- 3 ss god olivenolje
- 2 dl vann
- 1 kg blåskjell
- 2 bokser kokosmelk
- 1, 5 sitroner
- 250 gr cherrytomater
- 1 potte frisk koriander
- Sort pepper etter smak
- Soyasaus etter smak
- 600 gr reker
- 1 mango til garnityr
Slik gjør du
Start med finhakke ingefær, chili og sjalottløk. Skrell rekene og del cherrytomatene i to.
Skyll blåskjellene i kaldt vann og dra ut de trådene som evt finnes på sidene av de lukkede skjellene.
Ha olivenolje i en varm kjele, tilsett ingefær, chili og sjalottløk. La det frese litt til det blir gyllent og blankt, og du kjenner de gode duftene sige ut av kjelen. Ha så i 2 dl med vann.
Damp blåskjellene i kjelen med lokk i ca 3 min, til de har åpnet seg. Det er viktig å ikke dampe for lenge, for da kan blåskjellene bli seige. Ta ut blåskjellene med en hullsleiv og ha dem i en annen bolle mens du lager ferdig suppen.
Hell kokosmelk og press 1 hel sitron i kjelen med blåskjellkraften. La det småkoke på middels varme i ca 30 minutter slik at alle de gode smakene setter seg og suppen får en kraftig smak.
Ha blåskjellene oppi kjelen igjen og tilsett cherrytomater og frisk koriander. Smak til med sort pepper, et par spiseskjeer soya saus og kanskje litt mer sitron.
Server i en bolle. Dander med reker og mango helt til slutt!
Tips: Hvis du ikke har laget blåskjell før er det en fin huskeregel at de skjellene som ikke åpner seg i dampingen skal kastes. De kan være dårlige og må ikke spises. Damp heller ikke blåskjellene for lenge, ta de ut av kjelen når de akkurat har åpnet seg. Da smaker de best!
God appetitt!
Publisert: 18.07.2013 kl. 15:37
Oppdatert: 22.07.2013 kl. 09:02
Lag deg en gratis konto