Til hovedinnhold

Kickstart sommeren med saftig og lettvint grillmat

3. mai 2013Aktuelt
GRILLPLANKE: Enkelt og forferdelig godt, saftig grillspyd med ekstra smak av aprikos og bacon fullender grillmiddagen. Varier med kjøtt- og fisketyper etter ønske. Foto: SARA JOHANNESSEN
GRILLPLANKE: Enkelt og forferdelig godt, saftig grillspyd med ekstra smak av aprikos og bacon fullender grillmiddagen. Varier med kjøtt- og fisketyper etter ønske. Foto: SARA JOHANNESSEN

Regner med at de fleste nå har trillet frem grillen og forbereder årets grillsesong.

Selv rakk jeg aldri å rydde den bort før det igjen var tid for å pusse fett av gamle grillrister. (Ikke det at vinteren har vært så usedvanlig kort altså, men her i huset er det grillsesong mer eller mindre året rundt.)

Det kan jo uansett være greit å begynne litt enkelt sånn for å kjenne litt på grillfølelsen, så kan vi heller avansere etter hvert. I løpet av våren kan det også forekomme at enkelhet i kombinasjon med gode smaker er å foretrekke, eller det kan komme deilige dager hvor det hverken er tid eller overskudd til grilling av store stykker.

Dagens forslag er nettopp for disse dagene hvor du rett og slett har lyst på noen godt og enkelt fra grillen uten de store anstrengelsene.

GRILLKOS: Denne retten er et lett men mettende alternativ på grillen. Makrell kan byttes ut med varmrøkt laks eller ørret. Foto: SARA JOHANNESSEN
GRILLKOS: Denne retten er et lett men mettende alternativ på grillen. Makrell kan byttes ut med varmrøkt laks eller ørret. Foto: SARA JOHANNESSEN
SØTT: Grillet rabarbra med vanilje- og dropsis. FOTO: SARA JOHANNESSEN
SØTT: Grillet rabarbra med vanilje- og dropsis. FOTO: SARA JOHANNESSEN

PS! Nedenfor får du et par enkle knep som kan gjøre grillkvelden enda bedre.

LISE FINCKENHAGEN

Grillkrydder
Perfekt til kyllinglår og koteletter.Knus 3 ts flaksalt, 1 ts hel sort pepper, 1 ts fennikelfrø, 1-2 små, tørkede chili og 2 ss hakket, frisk rosmarin sammen i en morter.

Digg dipp

Fetaost- og pistasjdipp kan du servere med litt grillet brød dryppet med olivenolje, men passer også til alle typer grillmat. Rør sammen 150 g fetaost, 1 dl crème fraîche og 50 g finhakkede pistasjkjerner til en jevn dipp og smak den til med kvernet sort pepper.

Grill vannmelon

Foto: Sara Johannessen
Foto: Sara Johannessen

Skjær melonen i ca. 1cm tykke skiver.

Skjær av skallet på skivene og kutt dem i jevne stykker.

Legg stykkene på litt kjøkkenpapir og dryss over et par klyper salt.

Gni melonstykkene inn med litt olje og grill dem raskt på begge sider over sterk varme.

Server grillet vannmelon som tilbehør til grillet fisk eller skalldyr.

Publisert: 03.05.2013 kl. 10:01
Oppdatert: 13.06.2013 kl. 16:45


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?