Kickstart sommeren med saftig og lettvint grillmat
Regner med at de fleste nå har trillet frem grillen og forbereder årets grillsesong.
Selv rakk jeg aldri å rydde den bort før det igjen var tid for å pusse fett av gamle grillrister. (Ikke det at vinteren har vært så usedvanlig kort altså, men her i huset er det grillsesong mer eller mindre året rundt.)
Det kan jo uansett være greit å begynne litt enkelt sånn for å kjenne litt på grillfølelsen, så kan vi heller avansere etter hvert. I løpet av våren kan det også forekomme at enkelhet i kombinasjon med gode smaker er å foretrekke, eller det kan komme deilige dager hvor det hverken er tid eller overskudd til grilling av store stykker.
Dagens forslag er nettopp for disse dagene hvor du rett og slett har lyst på noen godt og enkelt fra grillen uten de store anstrengelsene.
PS! Nedenfor får du et par enkle knep som kan gjøre grillkvelden enda bedre.
LISE FINCKENHAGEN
Grillkrydder
Perfekt til kyllinglår og koteletter.Knus 3 ts flaksalt, 1 ts hel sort pepper, 1 ts fennikelfrø, 1-2 små, tørkede chili og 2 ss hakket, frisk rosmarin sammen i en morter.
Digg dipp
Fetaost- og pistasjdipp kan du servere med litt grillet brød dryppet med olivenolje, men passer også til alle typer grillmat. Rør sammen 150 g fetaost, 1 dl crème fraîche og 50 g finhakkede pistasjkjerner til en jevn dipp og smak den til med kvernet sort pepper.
Grill vannmelon
Skjær melonen i ca. 1cm tykke skiver.
Skjær av skallet på skivene og kutt dem i jevne stykker.
Legg stykkene på litt kjøkkenpapir og dryss over et par klyper salt.
Gni melonstykkene inn med litt olje og grill dem raskt på begge sider over sterk varme.
Server grillet vannmelon som tilbehør til grillet fisk eller skalldyr.
Publisert: 03.05.2013 kl. 10:01
Oppdatert: 13.06.2013 kl. 16:45
Lag deg en gratis konto