De beste bakebloggene fra «Hele Norge baker»

3. mars 2014Aktuelt
BLOGGER OG BAKER: Helene Rui Skoje, Knut Olav Sundsvåg Knutsen og Camilla Johansen er blant årets deltakere i bakekonkurransen. Til vanlig deler de også sine beste oppskrifter på bloggene sine. Foto: TV3
BLOGGER OG BAKER: Helene Rui Skoje, Knut Olav Sundsvåg Knutsen og Camilla Johansen er blant årets deltakere i bakekonkurransen. Til vanlig deler de også sine beste oppskrifter på bloggene sine. Foto: TV3

Nå er det igjen klart for å finne landets beste amatørbaker, men også utenfor TV-skjermen kan du la deg inspirere av deltakerne.

Søndag var det duket for premieren av sesong 2 av «Hele Norge baker» på TV3, hvor tolv nye deltakere konkurrerte om å bake deres beste kake med krem og rullekake med en vri.

I fjor var det Anne Brith Davidsen, Bjørn Ali Abdullah og Ida Gran-Jansen som stod igjen i finalen og kjempet om tittelen som Norges beste amatørbaker. Til slutt var det Ida Gran-Jansen som gikk helt til topps.

Denne sesongen er også konditormester Pascal Dupuy og Åpent bakeri-gründer Øyvind Lofthus tilbake på TV-skjermen som dommere sammen med programleder Line Verdal.

I åtte episoder fremover skal deltakerne kjempe mot hverandre under tidspress og imponere dommerne med deres egen signaturbakst, samt mestre tekniske oppgaver. Utfordringene strekker seg fra perfekt gjærbakst, saftige sjokoladekaker til avansert konditori.

Mel og kjøkkenmaskiner er imidlertid langt fra fremmed for årets amatørbakere. Flere av deltakerne står nemlig bak inspirerende blogger som bugner over av lekre kaker og søt bakst.

Godt har samlet de tre beste bakebloggene blant årets deltakere, slik at du kan la deg inspirere også utenfor skjermene.

Helene Rui Skoje

Foto: Kakepiken.com
Foto: Kakepiken.com


På bloggen Kakepiken.com frister Helen Rui Skoje (25) jevnlig med delikate søtsaker. Her deler hun oppskrifter og teknikker på alt fra makroner, cupcakes til kaker med en vri. Bakverkene er alltid en fryd for øyet, enten det er en lekker bursdagskake eller luftige kanelsnurrer.

Knut Olav Sundsvåg Knutsen

Foto: HrKnutsen.no
Foto: HrKnutsen.no


Hobbybaker Knut Olav Sundsvåg Knutsen (32) skiller seg ut som en av de få mannlige deltakerne i bakekonkurransen denne sesongen. Til tross for en fersk blogg, har 32-åringen drevet med baking siden han var liten. I dag baker han alt fra fancy bryllupskaker til tradisjonell Kvæfjordkake, som han deler på bloggen HrKnutsen.no.

Camilla Johansen

Foto: Bakerinnen.no
Foto: Bakerinnen.no


Blomsterdekoratør og trebarnsmor Camilla Johansen (35) griper hver anledning til å bake – enten det er ferske brød til venninner eller nybakte boller til kvelds. Hun mener lykke kan bakes, noe hun inspirerer til på bloggen Bakerinnen.no med deilige oppskrifter på rekke og rad.

Sjekk også vår seksjon med Godt fra bloggerne for mer matinspirasjon - her kan du også lagre dine favorittoppskrifter fra bloggerne her på Godt.

Publisert: 03.03.2014 kl. 16:24
Oppdatert: 04.03.2014 kl. 12:05


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?