Makrell på tre enkle måter
Sesongens siste «Smak av vår» tar for seg makrellen, den spenstige fettern til tunfisken, og varierer med tre enkle oppskrifter: Rå, grillet og kokt i kraft.
Makrell er sunt, selvfølgelig, med alle sine omega-3 fettsyrer, B-bitaminer og annet snacks. Den skal være spesielt heldig for hjernen. Alt dette er bra, men mest fordi makrell er så godt at det ville være trist om den var usunn.
Så lenge den er fersk, er den nydelig rå med lime og soya. Den leverer også godt på grillen, eller den kan kokes - jeg koker den i en buljong med tomat, sopp og tang.
Jeg synes nesten den er aller best rå. Den er enkel å filetere, så hvis du sitter i båten og det begynner å nappe, kan du faktisk bare skjære siden rett av fisken og skylle godt, du trenger ikke gjøre den opp engang. Ta med en lime i lomma! Sjekk ut min oppskrift med soya, lime ingefær og chili her.
Hvis man fisker makrell og først får én, får man gjerne veldig mange, derfor der det lurt å lære seg litt flere forskjellige teknikker, så man kan variere smakene.
Får du ikke spist opp er det veldig lurt å lurt å sylte eller koke, da holder den seg lenger. Jeg viser en variant der jeg koker fisken i en aromatisk kraft, som gjerne kan også kan brukes til å sylte fisken i og legge på glass.
Siden makrellen er en feit fisk er den også vedig fin å grille, den tåler den litt røffe røyksmaken og litt brente urter veldig bra. I denne oppskriften matcher jeg den grillede fisken med en skikkelig frisk agurksalat, som er frekket opp med fennikel, granateple og ristede mandler. Klikk her for oppskriften!
Mer makrell? Sjekk ut Lise Finckenhagens makrelloppskrifter her!
Publisert: 17.06.2013 kl. 13:00
Oppdatert: 18.06.2013 kl. 08:58
Lag deg en gratis konto