Kjendisenes frokostfavoritter

13. januar 2021Aktuelt
FROKOSTFEST: Avokado-toast med perfekt kokte egg, og gresk yogurt med sitrusfrukter er fristende frokostfavoritter.
FROKOSTFEST: Avokado-toast med perfekt kokte egg, og gresk yogurt med sitrusfrukter er fristende frokostfavoritter.
Foto: Sara Johannessen Meek/VG

Frokosten trenger ikke alltid bestå av brødskiver med gulost. Kanskje du blir inspirert til å prøve noe nytt av disse tipsene.

Det er januar, mørkt og hele landet har fått beskjed om å holde seg mest mulig hjemme. Hva gjør vi da? Jo, vi unner oss i hvert fall en skikkelig god frokost.

Og er du som oss litt matlei for øyeblikket etter en matintensiv jul, med sild, spekemat og masse kjøttpålegg, kan det være fint med litt ny inspirasjon.

Derfor har vi samlet hva noen av våre mest mataktuelle kjendisers favorittfrokoster er, fra spalten vår «Det beste jeg vet».

Curry-frokost

Amanda Bahl, som nylig har vært å se som dommer i «Familiekokkene» på NRK elsker lange frokoster.

– Det er umulig bare å velge én ting for en som er glad i mat. Men en stor favoritt er Aloo puri, en indisk potetcurry med fritert brød. Den er både salt, søt, sterk og sprø.

Havre-varianter

Karen Elene Thorsen, kanskje mest kjent som Fattigstudent, elsker havregryn til frokost.

– Hvordan jeg tilbereder det varierer. Havrevafler, havregrøt, kjøleskapsgrøt og hjemmelaget musli med melk er gjengangere, men favoritten akkurat nå er smoothiebowl med hjemmelaget granola og peanøttsmør.

Vår ukronede donut-dronning Talor Browne har en veldig klar oppfatning av hva hun vil ha til frokost, om hun får velge.

Avokadotoast med posjert egg.

Kanskje ikke så rart, Browne er australsk og i hjemlandet har avo-toasten nærmest blitt for nasjonalrett å regne. Det diskuteres også iherdig om det var her den så dagens lys for første gang.

Frokost-dessert

MasterChef-dommer Maj-Britt Aagaard trenger egg på frokostbordet for å få en god start på dagen.

– Noe så enkelt som et kokt 6-minutters egg med et stykke ristet brød med smør og kaviar til hverdags. Eller til helgen: En myk, saftig og lynrask fransk omelett med litt revet ost i midten, kanskje noe røkelaks og enkel tomatsalat på siden i helgen. Og kaffe! 

Og ikke bare det, hun vil gjerne også ha frokostdessert.

– Tykk gresk yoghurt med honning og valnøtter.

Hjemmebakt

Dommerkollega Joanthan Uy Romano fra Masterchef, sier det går mye i knekkebrød i hverdagen.

– Men favoritten er konas hjemmebakte rundstykker med kokt egg og kaviar!

Matformidler, restauratør og kokebokforfatter Andreas Viestad jubler ikke over frokosten. Han mener den er verdens kjedeligste måltid.

– Min kone liker store frokoster, men da er det jo egentlig middag til frokost? Ikke sant? Selv spiser jeg egg eller brødskive, som jo er kjedelig. Men så synes jeg det er litt digg at det er litt kjedelig også.

Verdens beste eggerøre

Tuva Fellmann, radioprogramleder og kjæresten til NRK-kollega Ronny Brede Aase, har dilla på det hun selv kaller verdens beste eggerøre.

– Vi snakket om den i podcasten, og da mente noen at det var en japansk eggerøre, mens andre mente det var Gordon Ramsay sin oppskrift for perfekt, kremete eggerøre.

– Jeg husker ikke helt hvor jeg har oppskriften fra, men sånn lager jeg eggerøre til Ronny og meg:

  • 3 egg
  • En klatt smør
  • Litt parmesan eller annen ost, om jeg ikke har parmesan
  • En dæsj fløte eller melk.

Sett platen på 4-5 av 9 mulige på varmen, ha alt i en gryte, som du setter på platen. Rør hele tiden, mens eggeblandingen varmes opp. Hele tiden i 10-15 minutter. Den skal ikke bli kornete eller klumpete, og så bruker jeg sleiv og ikke visp. Når den er kremmyk tar jeg gryten av platen, heller eggerøren over i en bolle og rører inn en dæsj med rømme, så den kjøler seg ned og blir ekstra godt, og til slutt klipper jeg gressløk over.

Hellig morgenstund

Kaja Rambæk Holmboe Bang driver Lille Tøyen Kolonial i Oslo, og er kona til Maaemo-sjef Esben Holmboe Bang. Hun innrømmer at hun er litt bortskjemt på frokostfronten.

– Esben står opp først og lager frokost hver dag. Nymalt kaffe, perfekt kokt egg, granola, yoghurt og knekkebrød. Det er ofte hektiske dager for oss alle og Esben har en krevende jobb, så derfor får vi ofte ikke så mye tid sammen. Men morgenstunden er hellig, familietid.

Managementselskapet til Karen Elene Thorsen er MaxSocial, som er heleid av VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.

Publisert: 13.01.2021 kl. 16:07
Oppdatert: 15.02.2021 kl. 13:22


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?