Middagen du lager raskere enn å vente på levering

RASKE RETTER: Pannestekt laks i en deilig «glasur» eller en rask nudelrett med kjøttdeig, kan gå nesten like så raskt å lage selv som å måtte vente på levering.
RASKE RETTER: Pannestekt laks i en deilig «glasur» eller en rask nudelrett med kjøttdeig, kan gå nesten like så raskt å lage selv som å måtte vente på levering.
Foto: Sara Johannessen Meek/VG
Mona Bristøl

Ja, det er fristende å få maten levert på døren på travle dager. Men det finnes mange raske og gode retter du kan lage selv også.

Vi er nok ikke alene om å ha blitt ekstra glad i ferdigleverte middager det siste året, mye takket være disse budene i rosa og turkis som trosser vær og vind, og pandemi, for at du skal slippe å forlate stua di.

Med noen få basis-ingredienser i hus, eller med en lynrask handletur ut, finnes det middager du rekker å lage på ganske kort tid, som smaker like godt, kanskje bedre, og som nok heller ikke gjør like stort innhugg i lommeboken.

Her er noen forslag:

Denne middagen er smaksrik, og perfekt for travle dager. Lynstekte biffstrimler med masse god smak av ingefær og sesam.

Det blir ikke så mye enklere enn «one pot pasta»; du har alle ingrediensene i en gryte, inkludert ukokt pasta – og lar det koke til pastaen er kokt og væsken redusert. Smaken er det ingenting å si på, og så mye mindre oppvask.

Middager som lager seg selv i ovnen på ett brett, er et annet nyttig hverdagsmiddag triks. Her har Lise Finckehagen fylt på med alt som er godt. Mange ulike smaker, noe sprøtt og noe mykt – og skulle du tilfeldigvis har tilgang til friske granateplekjerner, så gir det litt ekstra piff på toppen.

Pannestekt laks surret i en glinsende «glasur» med hvitløk, soya, honning og lime er en nydelig og rask hverdagsrett. Har du ikke blomkål, eller tid og lyst til å lage blomkålris, kan du enkelt bytte det ut med vanlig ris eller pasta.

Er du skikkelig utålmodig, vil ha en varm middag servert på minutter og er kjøttdeig-sugen, er denne nudelretten ganske genial. Har du ikke alle ingrediensene for hånden, kan du mikse og trikse det til. Istedenfor hoisin- og soyasaus, kan du for eksempel bruke oystersauce og sweet chili. Nudler kan erstattes med ris, og grønnsakene kan enkelt justeres med det du måtte ha liggende.

En rød curry er proppfull av smak og sprø grønnsaker, og kokosmelken gjør sausen deilig tykk og fløyelsmyk. Hvor sterk den blir avhenger av styrken på currypastaen du bruker, det kan variere fra merke til merke. Vil du ha enda litt mer krutt, kan du tilsette litt finsnittet rød chili.

Smakfulle eggretter kan også være et raskt og smart middagsgrep å ta på travle dager. En spicy eggepanne med røtter fra Midtøsten og det nordafrikanske kjøkken, kan sette en liten spiss på selv den gråeste hverdagen. Slenger du noen pitabrød i brødristeren, kjøper med deg en hummus fra butikken, så er du der!

Finn flere artikler:
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?