Fire gode retter: Mat som er enkel å spise ute

PIKNIKMAT: Prøv deg på fylte horn eller deilige wraps neste gang du skal spise mat utendørs.
PIKNIKMAT: Prøv deg på fylte horn eller deilige wraps neste gang du skal spise mat utendørs.
Foto: Sara Johannessen/VG
Maria Tveiten Helgeby

Lei av grillpølser i parken? Her har vi samlet fire oppskrifter som er supre å ha med hvis du skal spise ute, sittende på bakken, på en vinglete klappstoler eller på en stein.

Noe av det koseligste med å bo der vi gjør, er årstidene. Man setter liksom alltid litt ekstra pris på høsten etter sommeren, og vinteren etter høsten. Og nå er endelig våren her, med alt det innebærer av varmere temperaturer, ispinner, og spising utendørs. I år er det kanskje ekstra koselig, siden det da blir enklere å faktisk møte folk.

Hvis du, som oss, er litt lei av grillpølser (selv om de har sin sjarm, de òg), kan du teste ut noen av oppskriftene vi har samlet under. Og ikke la deg skremme, selv om rettene ikke bare er å flerre ut av en pose. Tenk så digg å sitte i skogen eller på stranda med noen skikkelig gode fylte horn - som også kan legges i fryseren til en annen dag. Eller å sitte i parken med en matboks fylt med deilig og mettende wok.

Lag ferdig noen stekte spyd med sataykylling hjemme før du går, og smell gjerne litt mango- og avokadosalat i en liten matboks ved siden av. Nydelige og friske smaker som passer til årstiden vi nå går inn i.

Det er aldri feil med en god wrap, og denne er intet unntak. Her har Lise Finckenhagen fylt den med strimlet svinekjøtt, sweet chili-sauss og knasende sprø grønnsaker.

Det er ingen grunner til å ikke skulle ta med seg god mat i boks når man skal i parken. Denne wok-en er i tillegg ferdig på 20 minutter, så det er ikke mye arbeid som skal til før du sitter og nyter en nydelig wok i friluft.

Fylte horn er en klassiker av en grunn: De er mettende, praktiske siden de kan fryses ned - og veldig gode. Du behøver ikke å fylle dem med ost og skinke, du kan fylle dem med omtrent hva som helst: Pizzafyll, bacon, eller pesto, feta og ruccola (disse er formet som snurrer, men du kan fint fylle horn med det også).

Finn flere artikler:
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?