Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På Godt finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Godt skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Godt penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Godt, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Ta maten med ut!

18. juni 2021Aktuelt
UTETID: Bestill en pizza i parken, eller ta med en pai hjemmefra. Litt brød, frukt og grønt og så er du der. For all del, ikke glem duken! For iskald drikke er det eneste som funker en skikkelig kjølebag.
UTETID: Bestill en pizza i parken, eller ta med en pai hjemmefra. Litt brød, frukt og grønt og så er du der. For all del, ikke glem duken! For iskald drikke er det eneste som funker en skikkelig kjølebag.
Foto: Shutterstock

Med fint vær og lange, lyse dager er det fristende å flytte måltidet ut. Da er det greit å ha utstyret på plass.

Ta med deg lunsjen eller middagen ut i det fri, enten om det er på campingtur til favorittbadeplassen, en ettermiddag i båten, skogen eller parken. Ekstra fri utsikt er jo alltid en bonus. Her er noe av utstyret vi sverger til.

Tallerkener

Uansett hvor praktisk det er, så er det veldig få papptallerkener som gjør jobben. Og, det blir jo også veldig mye unødvendig søppel. Derfor foretrekker vi å ta med emaljerte tallerkener ut på tur. Ikke bare er de lette og stødige å spise av, de er så fine at du også fint kan dekke bordet med dem hjemme.

Om du ikke vil kjøpe nye, finner du en lang rekke vintagevarianter på bruktmarkeder og Finn, som disse. Og kommer du over butikker med militært overskuddslager, så får du ofte de klassiske variantene i hvitt til en slikk og ingenting.

Kjølebag

Vi har en følelse av kjølebagens storhetstid her til lands, ebbet ut en gang mot begynnelsen av 90-tallet, uten at vi helt klarer å si hvorfor. For med varme dager, er det jo faktisk veldig smart å sørge for at maten holder riktig temperatur, og ikke minst- at du alltid har med deg iskald drikke.

Svindyrt med Yeti? Ja, absolutt! Men her snakker vi, som våre kolleger i MinMote ville sagt, matfolkets IT-tilbehør på tur! Yetiene holder så bra på kulden, at du faktisk kan ta med deg is. Hele 24 bokser med deilig drikke rommer denne faktisk. Og, ikke minst den kan funke som et lite bord. Skal du bære langt, er kanskje Hopper-varianten heller å foretrekke. Og er planen biltur i sommer, holder denne maten kald i 5–7 dager, absolutt ikke så dumt å ha med seg.

Tips til utemat:

  • en pai eller galette – tenk enkelt og bruk sommerens grønnsaker
  • en smaksrik salat
  • en dipp eller hummus
  • et godt brød eller en bagett
  • en god ost eller to
  • litt frukt eller bær

Duk

Prikken over i-en til et herlig utemåltid – ja sånn bortsett fra maten – er å ha med en duk. Samme om du sitter i gresset, på et svaberg eller et bord, så setter det stemningen. Gå for en herlig rutete variant for en skikkelig retro-feeling, eller hva med fristende frukter som denne?

Vil du ikke ta finduken med ut, så finn frem en stoffrest, let litt bakerst i skapet hjemme hos ’a mor, eller på et bruktmarked (når får de faktisk åpne igjen!).

Fjøl

Samme hva dere skal spise på tur, er det alltid smart å ha med seg en stødig skjærefjøl, både til kutting og til å servere maten på. Disse i teak fra danske Raw, er akkurat passe i størrelsen å ha med på tur. Men også superfine å bruke hjemme.

Kniv

Sammen med fjøla er det greit å alltid ha med seg en relativt god kniv. Denne lille universalkniven fra norske Øyo kommer med et finfint skinnetui som egner seg godt å ta med ut i det fri. Og du, legger du en liten ekstra sum på bordet kan du til og med få inngravert navnet ditt på den. En gave vi garantert ville bli ekstra glade for.

Salt og pepper

Nykvernet pepper og salt er stort sett alltid et must å ha i bakhånd. Dette minisettet er lett og praktisk å ha med seg ut, tåler en støyt og er laget for å være med deg i mange år.

Glass

Kald drikke smaker alltid best i glass, og ikke i plast eller papp (bare tenk glasscola!). Er dere ikke altfor mange som skal spise ute sammen, kan det være en liten luksus å unne seg det å ta med noen litt robuste stettglass ut. Pakk dem inn i et kopphåndkle (som du garantert også får bruk for). Disse er like fine til vin, som saft og vann.

Publisert: 18.06.2021 kl. 10:52
Oppdatert: 29.06.2021 kl. 16:32


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?