Nå er det suppe-sesong!

20. november 2020Aktuelt
SMAK AV HØST: Denne Mulligatawny-inspirerte suppen er mildt krydret og har både gulrøtter og søtpotet på innholdslisten.
SMAK AV HØST: Denne Mulligatawny-inspirerte suppen er mildt krydret og har både gulrøtter og søtpotet på innholdslisten.
Foto: Sara Johannessen Meek

Varmende supper er en perfekt måte å nyte høstens smaksrike rotgrønnsaker.

For all del, supper kan nytes hele året de! Men en klar grønnsaksuppe – med en raus mengde finrevet parmesan over, og noen friske urter på en kald novemberdag. Det blir ikke så mye bedre enn det!

Om du vil droppe kjøttet, kan du heller teste denne tomatiserte varianten.

Og du, et lite tips: Kast aldri en parmesanskalk. La den få ligge og godgjøre seg i suppen mens den småkoker, den gir såå mye ekstra smak!

Den vietnamesiske nudelsuppen kalt Pho har blitt stadig mer populær de siste årene. Du kan lage den selv hjemme, kanskje ikke helt lik originalen, men kokk Lise Finckenhagen som står bak oppskriften lover likevel en smaksfest i munnen!

Drøm deg bort til et fransk brasseri en småhustrig novemberdag, hvor kelneren kledd i sort og hvitt serverer deg en rykende varm løksuppe. Du nipper til et lite glass hvitvin mens det småsnakkes fransk på bordene ved siden av deg, og du føler deg såå kontinental.

Supper egner seg veldig godt til å bruke opp ting du har stående i kjøleskapet. Vi er vel ikke alene om å kjenne at det blir mange måltider hjemme om dagen, og mye rester? I denne tacosuppen kan du bruke både kjøttdeigrester eller andre kjøttrester, bønner og den lille slappe gulroten i bunnen av kjøleskapsskuffen.

Det nærmer seg jul, og da er det ikke bare «Grevinnen og Hovmesteren» som setter pris på Mulligatawny-suppe, vi er flere som elsker denne mildt krydrede suppen. Og, den kan fint lages helt uten kjøtt (eller høne) om du vil.

Prikken over i-en i suppemåltidet er et skikkelig deilig brød. Og dette ostegratinerte hvitløksbrødet gir oss all den kosen vi trenger akkurat nå.

Publisert: 20.11.2020 kl. 15:40
Oppdatert: 23.11.2020 kl. 15:29


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?