Til hovedinnhold

Kanelbollens dag: Våre beste oppskrifter

3. oktober 2022Aktuelt
Sara Johannessen Meek / VG
AvHanna Haug RøsetogNatalie Ngo Granum

Finn fram bakebollen og sett i gang: Nå er det kanelbollens dag igjen!

4. oktober er det igjen klart for kanelbollens dag – og dermed har vi en god unnskyldning til å kose oss med deilig ferskt bakverk.

Den søte bolletradisjonen stammer fra Sverige og startet i 1999 da Hembakingsrådet feiret 40 år.

Målet var å øke salget av mel, smør og gjær ved å oppmuntre til at man fortsatte med baking i hjemmet – til tross for at mange kvinner hadde gått fra å være hjemmeværende til å delta i arbeidslivet, skriver Godare.se. Siden den gang har svenskene markert sitt høyt elskede bakverk årlig, og oppmerksomheten rundt dagen har de siste årene smittet over grensen.

Her til lands er også bakverket kjært og med mange navn: Skillingsbolle, kanelbolle, kanelsnurr og kanel i svingene. Bollen kommer også i flere fasonger og former. Det er vanlig å fylle bollene med smør, sukker og kanel, men det eksperimenteres stadig med mer spennende varianter med ekstra fyll eller topping.

Uansett om du foretrekker klassiske kanelboller, kanelknuter eller kanelsnurrer med eller uten noe ekstra – vi har samlet våre beste oppskrifter.

Vi kommer selvfølgelig ikke utenom den klassiske kanelbollen:

Men kanelboller smaker også godt sammen med noe ekstra, være seg epler, karamell eller marsipan:

Og kanelbollen trenger ikke være formet som en bolle. Få din dose kanelbolle ved hjelp av vaffeljern, langpanne eller i form av kringle eller muffins:

Publisert: 03.10.2022 kl. 15:52
Oppdatert: 04.10.2022 kl. 10:52


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?