Tre mettende smoothies

SUNT OG GODT: Smoothies er en ypperlig anledning til å få i seg både frukt og grønt. Julies favoritter er banan, blåbær og kokos og avokado og bringebær. Foto: Julie Ilona Balas
SUNT OG GODT: Smoothies er en ypperlig anledning til å få i seg både frukt og grønt. Julies favoritter er banan, blåbær og kokos og avokado og bringebær. Foto: Julie Ilona Balas
Julie Ilona Balas

Enten favoritten din er banan, blåbær eller bringebær - Godt gir deg tre smoothies-oppskrifter du vil elske. Perfekt til frokost eller som mellommåltid!

Tidsklemma er noe vi alle opplever i ny og ne, og spesielt frokosten ryker ofte hos meg når jeg har dårlig tid. Men med litt planlegging kan man gjøre klar mettende smoothier kvelden før som holder deg gående frem til lunsj.

Disse oppskriftene inneholder mye næring og er naturlig søtet. Ikke la deg skremme av ingredienser som mandelmelk, kokosolje og kokosvann. Dette er ingredienser som har blitt lett tilgjengelig på de fleste velassorterte butikker nå.

Grunnen til at jeg velger å bruke kokosvann, havremelk og mandelmelk er fordi det rett og slett er sunnere enn meieriprodukter, og gir en litt lettere smoothie. Men om du vil ty til vanlig melk er det ingenting i veien for det!

Jeg har en liten beholder til blenderen min som gjør det lett å gjøre klar smoothie-ingrediensene kvelden før du skal lage den. Da måler du opp alle ingrediensene og setter hele beholderen i kjøleskapet, så når du lager smoothien på morgenen er den kald og god.

Skal du ha med deg smoothien i farta er det lurt å lagre den i et syltetøyglass med lokk. Du kan selvfølgelig også lage smoothien kvelden i forveien for å spare ekstra tid.

Her er mine favoritter for tiden som jeg lager til frokost, etter trening eller når jeg trenger et lett tilgjengelig måltid i løpet av en travel dag.

1 moden banan

3-4 dadler uten sten

1-2 dl mandelmelk eller havremelk

0,5 ts kanel

Start med å dele dadlene i to og ta ut stenen. Det kan være lurt å legge dadler i vann i ca en halvtime før du skal bruke dem, så blir de ekstra myke og lettere å mikse sammen. Ha bananen, dadlene, kanel og mandelmelk eller havremelk i en blender og kjør på høy hastighet i minst 30 sekunder. Denne smoothien er syndig god og naturlig søt. Den gir masse energi!

1 dl frosne blåbær

1-2 dl kokosvann

1 ts kokosolje

1-2 ts tørket kokos

Kokosfeber! Denne kokossmoothien med blåbær er perfekt når du trenger et kick. Bruk gjerne kokosvann om du får tak i det, men bruk også gjerne vann i denne smoothien. Bland alle ingrediensene og kjør på høy hastighet i 30-40 sekunder for at kokosen skal bli helt jevnet.

1/2 myk avokado

1 dl frosne bringebær

2 ss stor havre

1-2 dl havremelk

Avokado i smoothie gir perfekt fløyelsmyk konsistens. Havren gjør at den blir ekstra næringsrik, men du kan godt droppe det hvis du vil ha en lettere variant. Legg havren i bløt en halvtime før du skal lage smoothien, da blendes den lettere sammen med de andre ingrediensene. Sil bort vannet og kjør sammen alle ingrediensene. Prøv med litt revet ingefær i hvis du er ekstra modig.

For mer frokostinspirasjon, sjekk ut disse åtte raske frokostene som får deg opp om morgenen!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?