Lise Finckenhagens hermetikk-spesial: Hjemmelaget Spagetti à la Capri, Joikakaker og brun lapskaus
En boks hjemmelaget hermetikk, takk!
Det finnes noen gjengangere på hermetikkfronten som svært mange har lagt sin elsk på. Mat på boks som har funnet veien til de tusen hjem, hytter og studentboliger. Rimelig sikringskost i skuffer og skap. Ifølge rykter jeg har hørt, har det også forekommet at disse favorittene faktisk har blitt spist kalde rett fra boksen. Personlig synes jeg det høres litt i overkant trist ut, men meg om det.
Og hva er det egentlig med «Spagetti à la Capri» som gjør den stadig like populær? Sønnen min digger det han også. Men regelen er; kun etter at han har strammet reguleringen, da alt som innebærer tyggemotstand gjør vondt.
Og bare man nevner Joikakaker og brun lapskaus på boks, virker det som om «alle» har en historie og gode minner rundt disse rettene. Så la oss lage (omtrent) de samme rettene fra bunnen av, som en aldri så liten «hyllest» til gamle travere som har gledet så mange i en årrekke.
Det er kanskje ikke så ofte inspirasjonen går den veien - fra boksemat til hjemmelaget! Selv holder jeg en relativt stor knapp på den hjemmelagde varianten!
Publisert: 18.10.2019 kl. 12:59
Lag deg en gratis konto