Til hovedinnhold

Lise Finckenhagens hermetikk-spesial: Hjemmelaget Spagetti à la Capri, Joikakaker og brun lapskaus

18. oktober 2019Aktuelt
HERMETIKK-KLASSIKERE: Lag Joikakaker og Spagetti à la Capri fra bunnen av. Foto: Sara Johannessen Meek
HERMETIKK-KLASSIKERE: Lag Joikakaker og Spagetti à la Capri fra bunnen av. Foto: Sara Johannessen Meek
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen Meek

En boks hjemmelaget hermetikk, takk!

Det finnes noen gjengangere på hermetikkfronten som svært mange har lagt sin elsk på. Mat på boks som har funnet veien til de tusen hjem, hytter og studentboliger. Rimelig sikringskost i skuffer og skap. Ifølge rykter jeg har hørt, har det også forekommet at disse favorittene faktisk har blitt spist kalde rett fra boksen. Personlig synes jeg det høres litt i overkant trist ut, men meg om det.

Og hva er det egentlig med «Spagetti à la Capri» som gjør den stadig like populær? Sønnen min digger det han også. Men regelen er; kun etter at han har strammet reguleringen, da alt som innebærer tyggemotstand gjør vondt.

Og bare man nevner Joikakaker og brun lapskaus på boks, virker det som om «alle» har en historie og gode minner rundt disse rettene. Så la oss lage (omtrent) de samme rettene fra bunnen av, som en aldri så liten «hyllest» til gamle travere som har gledet så mange i en årrekke.

Det er kanskje ikke så ofte inspirasjonen går den veien - fra boksemat til hjemmelaget! Selv holder jeg en relativt stor knapp på den hjemmelagde varianten!

Publisert: 18.10.2019 kl. 12:59


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?