Til hovedinnhold

Lise Finckenhagens tre forskjellige skrei-oppskrifter

FRISTENDE FISKEFEST: Skreien kan tilberedes på mange måter. I saken har kokke-Lise laget tre forslag. Foto: Sara Johannessen Meek/VG
FRISTENDE FISKEFEST: Skreien kan tilberedes på mange måter. I saken har kokke-Lise laget tre forslag. Foto: Sara Johannessen Meek/VG

Skreien er en høyt elsket og etterlengtet råvare, og nå er den her.


Med sitt spenstige, hvite og delikate fiskekjøtt er den en glede å tilberede. Og en så flott råvare må behandles med all den kjærligheten og omtanken den fortjener.

Uansett hvordan du velger å tilberede den må du passe på så den ikke får for mye varme. Det er fort gjort å la fisken få noen ekstra minutter for å være på den «sikre» siden, men en sånn tankegang må man legge fra seg fort som mulig.

Fiskekjøttet er klart i det øyeblikket det deler seg i store flak ved et lett trykk. Kjernen bør etter min smak, være noe glassaktig (uten selvsagt å være helt rå). Ingen saft eller hvite proteinstoffer skal piple ut, det skal bevares i kjøttet.

Det enkle trikset jeg til stadighet tyr til er å salte hele fileten før bruk. Det gjør du ved å drysse fileten med et jevnt lag grovt havsalt og la den ligge med saltet på i 20 minutter. Så skyller du vekk alt saltet, klapper fileten tørr med kjøkkenpapir og den er klar for videre bruk. Da blir kjøttet perfekt saltet og «fast i fisken».

Gled deg over et virilt festmåltid som smaker helt fantastisk!

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?