Lise Finckenhagens tre forskjellige skrei-oppskrifter

FRISTENDE FISKEFEST: Skreien kan tilberedes på mange måter. I saken har kokke-Lise laget tre forslag. Foto: Sara Johannessen Meek/VG
FRISTENDE FISKEFEST: Skreien kan tilberedes på mange måter. I saken har kokke-Lise laget tre forslag. Foto: Sara Johannessen Meek/VG
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen Meek

Skreien er en høyt elsket og etterlengtet råvare, og nå er den her.

Med sitt spenstige, hvite og delikate fiskekjøtt er den en glede å tilberede. Og en så flott råvare må behandles med all den kjærligheten og omtanken den fortjener.

Uansett hvordan du velger å tilberede den må du passe på så den ikke får for mye varme. Det er fort gjort å la fisken få noen ekstra minutter for å være på den «sikre» siden, men en sånn tankegang må man legge fra seg fort som mulig.

Fiskekjøttet er klart i det øyeblikket det deler seg i store flak ved et lett trykk. Kjernen bør etter min smak, være noe glassaktig (uten selvsagt å være helt rå). Ingen saft eller hvite proteinstoffer skal piple ut, det skal bevares i kjøttet.

Det enkle trikset jeg til stadighet tyr til er å salte hele fileten før bruk. Det gjør du ved å drysse fileten med et jevnt lag grovt havsalt og la den ligge med saltet på i 20 minutter. Så skyller du vekk alt saltet, klapper fileten tørr med kjøkkenpapir og den er klar for videre bruk. Da blir kjøttet perfekt saltet og «fast i fisken».

Gled deg over et virilt festmåltid som smaker helt fantastisk!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?