Helt vilt

13. november 2012Aktuelt
Røkt elgstek.
Røkt elgstek.

Fra jeger-macho til gourmet-chef: Fem lekre viltmiddager til gutta med hår på brystet.

Urtefylt reinsdyrfilet

Mye smak, men uten at det bringer det fine viltkjøttet på helt ville veier.

Røkt elgstek

Kjøtt av elg egner seg ypperlig til røyking. Det kan du gjøre selv i en liten røykovn.

Røkt elgstek. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen.)

Ryper med bringebærsaus

Server stekt rype med bringebærsaus og potetstappe.

Ryper med bringebærsaus.
Ryper med bringebærsaus.

Ryper med bringebærsaus. (Foto: Gidske Stark.)

Hjortegryte med kirsebær

Grytevarianter eller retter som steker seg selv i ovnen, eller surrer lenge på komfyren, er alltid velkomne.

Hjortegryte med kirsebær. (Foto: Jonas Haarr Friestad.)

Reinsdyrskav med kantareller

Den enkleste utgaven. Knallgod uten fløte eller einerbær. Stekt med margarin, ja, på gammelmåten.

Reinsdyrskav med kantareller. (Foto: Trygve Indrelid.)

Rødvinsgryte av elg

Rødvin i gryta gir en nydelig smak på sausen som kler skogens elgkjøtt.

Rødvinsgryte av elg.
Rødvinsgryte av elg.

Rødvinsgryte av elg. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen.)

Rype med blomkålmos

Server med en salat, gjerne som her med stekte kantareller, ristede hasselnøtter og honningglaserte minigulrøtter.

Rype med blomkålmos.
Rype med blomkålmos.

Rype med blomkålmos. (Foto: Trygve Indrelid.)

Hjortefilet med viltkremsaus og tytningstrekt pære

Deilig hjortefilet med smakfull saus.

Hjortefilet med viltkremsaus og tytningstrekt pære.
Hjortefilet med viltkremsaus og tytningstrekt pære.

Hjortefilet med viltkremsaus og tytningstrekt pære. (Foto: Coop/Inkognito.)

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?