Helt vilt
Fra jeger-macho til gourmet-chef: Fem lekre viltmiddager til gutta med hår på brystet.
Urtefylt reinsdyrfilet
Mye smak, men uten at det bringer det fine viltkjøttet på helt ville veier.
Røkt elgstek
Kjøtt av elg egner seg ypperlig til røyking. Det kan du gjøre selv i en liten røykovn.
Røkt elgstek. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen.)
Ryper med bringebærsaus
Server stekt rype med bringebærsaus og potetstappe.
Ryper med bringebærsaus. (Foto: Gidske Stark.)
Hjortegryte med kirsebær
Grytevarianter eller retter som steker seg selv i ovnen, eller surrer lenge på komfyren, er alltid velkomne.
Hjortegryte med kirsebær. (Foto: Jonas Haarr Friestad.)
Reinsdyrskav med kantareller
Den enkleste utgaven. Knallgod uten fløte eller einerbær. Stekt med margarin, ja, på gammelmåten.
Reinsdyrskav med kantareller. (Foto: Trygve Indrelid.)
Rødvinsgryte av elg
Rødvin i gryta gir en nydelig smak på sausen som kler skogens elgkjøtt.
Rødvinsgryte av elg. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen.)
Rype med blomkålmos
Server med en salat, gjerne som her med stekte kantareller, ristede hasselnøtter og honningglaserte minigulrøtter.
Rype med blomkålmos. (Foto: Trygve Indrelid.)
Hjortefilet med viltkremsaus og tytningstrekt pære
Deilig hjortefilet med smakfull saus.
Hjortefilet med viltkremsaus og tytningstrekt pære. (Foto: Coop/Inkognito.)
Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Lag deg en gratis konto