Til hovedinnhold

Fem fabelaktige burgere med en vri

FOR OSTEELSKEREN: Er du glad i ost kan du godt bytte ut gulosten med en godt moden blåmuggost neste gang du serverer hamburger. Foto: Petter Oftedal.
FOR OSTEELSKEREN: Er du glad i ost kan du godt bytte ut gulosten med en godt moden blåmuggost neste gang du serverer hamburger. Foto: Petter Oftedal.

De aller beste hamburgerne lager du selv.


Ekte, hjemmelaget burger smaker alltid godt, og er enklere å lage fra bunnen av enn du tror.

Enten du «jukser» med karbonadedeig eller kverner kjøttet selv, kan du trikse og mikse og skreddersy den etter smak.

Har du god tid blir baker du ditt eget hamburgerbrød til. Brioche, foccacia eller klassiske hamburgerbrød – mulighetene er mange. Og når du først er i gang med å bake hamburgerbrød kan du alltids lage en ekstra porsjon som kan fryses ned til neste gang du har lyst på et burgermåltid.

Er du glad i ost på burgeren kan den «vanlige» gulosten byttes ut med en annen mer spenstig favoritt, som for eksempel blåmuggost, brie eller fetaost.

Dette er oppskriften på den perfekte hamburgeren, her får du også steg for steg-instrukser for hvordan du skal kverne kjøttet og forme hamburgerne.

Foto: Magnar Kirknes/VG
Foto: Magnar Kirknes/VG

Dette er en skikkelig burger som oser luksus. Hjemmelaget foccacia-brød, burger av entrecôte, toppet med mozzarella og bacon - er alt du trenger for å unne deg et nydelig burgermåltid.

Foto: Petter Oftedal
Foto: Petter Oftedal

Denne burgeren er kjapp og enkel å lage. Alt du trenger å gjøre er å blande karbonadedeig med salt og pepper og forme det til burgere før de stekes et par minutter på hver side. For prikken over i-en blander du fløte og blåmuggost for en deilig topping som smelter på tungen.

Foto: Magnar Kirknes/VG
Foto: Magnar Kirknes/VG

Ønsker du en kjøttfri burgervariant, kan du fint lage fiskeburgere. En lakseburger er også en perfekt måte å få barna til å like fisk. Med gresk agurksalat og lettkokte reddiker som tilbehør er det kanskje det en av de sunneste burgermåltidene du finner.

Foto: Magnar Kirknes/VG
Foto: Magnar Kirknes/VG

Alt blir bedre med bacon til. Det gjelder i hvertfall når du skal lage hjemmelaget og saftig osteburger. Kjøttdeig krydret med timian og hvitløk gir kjøttet en ekstra piff. Toppet med cheddarost og sprøstekt bacon er burgeren komplett.

Vis oss din hjemmelagde burger på Instagram og merk bildet med #godtno, så plukker vi deg til forsiden vår!

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?