Stekt, kokt, dampet eller pure?

13. november 2012Aktuelt
Deilig tomatsalat med rødløk, basilikum, oliven og fetaost. (Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Kim Holthe.)
Deilig tomatsalat med rødløk, basilikum, oliven og fetaost. (Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Kim Holthe.)

Slik kan du variere med grønnsakene.

Vi har en tendens til å lage mye lik mat i hverdagen. Vi har vår potetfavoritt og lager gjerne den samme salaten, og det blir kanskje ikke så stor variasjon i grønnsakstilbehøret. Men hva med å utvide reportoaret litt? Her får du åtte tips til nye måter å servere grønnsakene til middagen på.

Saftige, ovnsstekte grønnsaker krydret med hvitløk og urter er godt tilbehør både til fisk og kjøtt. Tomatsalat passer også veldig godt til både kjøtt og fisk, og denne varianten er litt greskinspirert med oliven, fetaost og rødløk.

Er du glad i potetstappe eller puréer er kanskje pastinakkrem noe for deg, den er særlig god til stekt kjøtt. Stangselleri er kanskje ikke den mest populære av grønnsakene våre, men den er veldig god og braiserer du den kommer den deilige smaken ordentlig frem og gjør seg veldig godt som tilbehør til grillet eller stekt kylling.

Rødløken er litt mildere og søtere enn den gule løken, lager du en kompott på den sammen med balsamico og rosiner passer den veldig godt som tilbehør til for eksempel pølser eller hamburgere. Gratinerte poteter kjenner vi alle godt til, men hvorfor ikke ha andre rotgrønnsaker i gratengen, som sellerirot, pastinakk og gulerøtter.

Sjampinjonger brukes mest i stekt eller bakt form, men det går helt fint an å spise soppen rå også, marinér den i sitron og hvitløk og server den med en masse hakkede urter. Spinat er ikke bare bra for Skipper'n, det er masse jern og A-, C- og E-vitamin i spinaten og den er knallgod til laks og ørret bare dampet med litt hvitløk og sitron.

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:51
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:44


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?