Seks gode hverdagsgryter
Varm deg i høstkulda med en av disse deilige gryterettene.
Varme gryter er ekstra godt om høsten. Og selv om noen av dem trenger å stå en stund på komfyren for at alle smakene skal sette seg, er de gjerne ganske raske å forberede. Koketiden kan du bruke til å rydde ut av skolesekken, pakke treningsbagen eller bare nyte luktene som brer seg på kjøkkenet.
Her får du oppskrift på en heit kyllinggryte med reker, chorizo og raust med kajennepepper.
Er du mer i humør for fisk har vi funnet frem to gryter med fisk; en asiatisk-inspirert laksegryte med limeblader, sitrongress og thailandsk basilikum og en seigryte inspirert av Sør-Europa med tomater, fennikel, laurbær og timian.
Helt vegetarisk kan du også gjøre det, rotgrønnsaker i gryteform er varmende og mettende. Om du vil ha litt mer mat i, kan du legge i noen biter røkt kjøttpølse.
Tomatgryten med skinkebiff gjør du ferdig på en halvtime, og den kan du servere med ris eller hjemmelaget potetmos. Kjøttdeiggryte kan du lage med kål og undertone av asiatiske smaker, også den er rask å tilberede og klar på en halvtime.
God middag!
Publisert: 13.11.2012 kl. 15:50
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:38
Lag deg en gratis konto