Til hovedinnhold

Fem havregryn-oppskrifter som gir deg sunn energi

9. januar 2015Aktuelt
HAVREGRYN: Både smoothien og brødet blir bedre, og mer mettende, med havregryn. Foto: SaraJohannessen/VG
HAVREGRYN: Både smoothien og brødet blir bedre, og mer mettende, med havregryn. Foto: SaraJohannessen/VG

Havregryn er noe av det sunneste vi kan spise, og det kan gjøres mye spenstigere enn en enkel havregrøt.

Havregryn er en super start på dagen. Det er sunt og metter godt. Og selv om det kan være godt med havregrøt, så er det ofte man egentlig har lyst på noe litt mer spennende til frokost.

Det er det som er så fint med havregryn; de kan brukes på mange forskjellige måter. Du kan bake dem inn i knekkebrød eller lage et havrebrød, bruke dem som en del av hjemmelaget granola eller ha dem i pannekakerøren. Det er faktisk også mulig å blande havregryn sammen med linfrø i smoothien, slik at den blir mer mettende som frokost.

Og blir du sulten utover dagen, kan du ty til havregrynet i små energikuler, eller bakt i en müslibar.

Her får du åtte sunne havregrynsoppskrifter - godt til frokost og godt som snacks:

Foto: Rune Bendiksen/TV3
Foto: Rune Bendiksen/TV3

Det er lett å lage knekkebrød hjemme. Gjør som Ida Gran-Jansen og tilsett finhakket rosmarin og valnøtter. Eller lag din egen twist med dine favoritturter- og nøtter.

Foto: Godt.no
Foto: Godt.no

Få ting slår hjemmelaget brød, særlig når det er veldig enkelt å lage - slik som dette sunne, mettende havrebrødet.

Foto: Julie Ilona Balas
Foto: Julie Ilona Balas

Når du trenger litt ekstra energi, er det lite som er så digg som sjokoladeboller med havregryn og kokos. Ha et par av disse knallgode energikulene til Julie Ilona Balas i matboksen, så har du alltid noe å fylle på med.

Foto: Rune Bendiksen/TV3
Foto: Rune Bendiksen/TV3

Finnes det pannekaker som er så sunne at man kan spise dem til frokost hver dag? Ja! Og ifølge Ida Gran-Jansen kan man faktisk spise disse pannekakene til frokost, lunsj og middag. Jo modnere banane i røren er, jo søtere blir pannekakene.

Foto: Julie Ilona Balas
Foto: Julie Ilona Balas

Quinoa, linfrø, gojibær og havregryn - disse müslibarene til Julie Ilona Balas er proppfulle av sunne godsaker. Perfekte å ha på farten i en travel hverdag.

Foto: Rune Bendiksen/TV3
Foto: Rune Bendiksen/TV3

Granola, eller müsli som vi kanskje kjenner det bedre som, er lett å lage hjemme - og den blir fantastisk mye bedre enn den du kjøper i butikken. Server med honning, yoghurt og friske frukter og du har den ultimate frokosten.

Foto: Julie Ilona Balas
Foto: Julie Ilona Balas

Denne grøten lager seg selv over natten - kjempepraktisk for deg som pleier å ha litt dårlig tid om morgenen. Du kan gjerne smake den til som man selv liker den best - bytt ut eplejuicen med appelsinjuice eller eksperimenter med forskjellige krydder.

Foto: Sara Johannessen
Foto: Sara Johannessen

Knallgod frokostsmoothie med friske frukter - bringebær, eple og banan - og sunne havregryn og linfrø gir en fin start på dagen. Du må gjerne bytte ut naturellyoghurten med bringebærbiola eller -yoghurt for en enda fruktigere smak.

Publisert: 09.01.2015 kl. 13:10
Oppdatert: 20.01.2017 kl. 15:43


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?