Til hovedinnhold

Lettvint sommermat på hytta

SOMMERMAT: En frisk og mettende salat er enkel å lage på hytta i sommer. Foto: Sara Johannessen / VG
SOMMERMAT: En frisk og mettende salat er enkel å lage på hytta i sommer. Foto: Sara Johannessen / VG

Mat trenger ikke å være komplisert for å smake godt. Her er seks retter du lett kan lage på sommerhytta.


Sommerferie er for mange synonymt med hytteliv, enten det er snakk om på fjellet eller kysten. Noe av sjarmen med hytta er at livet blir enklere og mer primitivt. Ofte har man ikke tilgang til det samme utstyret som hjemme, men det trenger ikke å bety at man må være kjedelig i matveien av den grunn.

Med enkle retter som lages i form i ovnen eller der du kan slenge alt oppi én kasserolle, kan du spise godt uten å for mye styr. Og du får bedre tid til å nyte feriedagene og slappe av.

Her kommer seks oppskrifter på sommermat som er null stress å lage på hytta, eller hjemme når du vil gjøre det enkelt:

Saftig kylling i form

Mat som lages i form betyr minimalt med oppvask etterpå. Foto: Sara Johannessen / VG
Mat som lages i form betyr minimalt med oppvask etterpå. Foto: Sara Johannessen / VG

Denne saftige kyllingen lager seg selv i ovnen, mens du gjør viktigere ting som å slappe av og slikke sol. Istedenfor en hel kylling kan du bruke kun lår. Da slipper du å dele opp kyllingen og kan legge lårene rett i formen.
Her finner du oppskriften på kylling i form.

Fisk og grønnsaker i form

Fisk i form er både enkelt og godt. Foto: Julie Ilona Balas
Fisk i form er både enkelt og godt. Foto: Julie Ilona Balas

På samme måte som med kyllingen, er det bare å legge fiskestykker og kuttede grønnsakene i en form og vent mens det bakes i ovnen. Her kan du bruke de grønnsakene du har tilgjengelig.

Salat med quinoa, fersken og feta

Fersken og feta er en ypperlig kombinasjon, mens quinoa gjør salaten mer mettende. Foto: Sara Johannessen / VG
Fersken og feta er en ypperlig kombinasjon, mens quinoa gjør salaten mer mettende. Foto: Sara Johannessen / VG

Jo varmere det blir i været, jo mindre frister det med tung mat. Salat er en slager på sommerstid, og krever minimalt med utstyr. Denne salaten er både mettende og frisk, og veldig god.

Hamburger med blåmuggost

FOR OSTEELSKEREN: Er du glad i ost kan du godt bytte ut gulosten med en godt moden blåmuggost neste gang du serverer hamburger. Foto: Petter Oftedal.
FOR OSTEELSKEREN: Er du glad i ost kan du godt bytte ut gulosten med en godt moden blåmuggost neste gang du serverer hamburger. Foto: Petter Oftedal.

Hamburgere er kjapp og enkel middagsmat. Denne hjemmelagde burgeren tar kun 15 minutter å lage, og smaker ekstra godt med saus av blåmuggost til.

Grillspyd med halloumi

Grillspyd er kjappe og enkle å tilberede. Foto: Julie Ilona Balas
Grillspyd er kjappe og enkle å tilberede. Foto: Julie Ilona Balas

Grilling hører med på sommeren, og hva er vel enklere enn grillspyd? I denne oppskriften er hovedingrediensen halloumi, en kypriotisk ost som egner seg godt til grilling fordi den ikke smelter.

Eton mess

Eton mess, eller "bærre rør" som Lise Finckenhagen kaller det. FOTO: SARA JOHANNESSEN / VG
Eton mess, eller "bærre rør" som Lise Finckenhagen kaller det. FOTO: SARA JOHANNESSEN / VG

En av de enkleste dessertene du kan lage, er den engelske desserten Eton mess. Ingrediensene er få, og krever nesten ingen jobb. Kremen skal være bløt så du kan fint piske den for hånd uten å bli utslitt, dersom du ikke har en mikser på hytta.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?