Internett reagerer på at cheeseburgeren forsvinner fra barnemenyen

TIL DE MINSTE: Happy Meal har eksistert i snart 40 år. Snart fjerner McDonald's USA cheeseburgeren og sjokolademelken fra den faste barnemenyen. Foto: AP Photo/Rogelio V. Solis
TIL DE MINSTE: Happy Meal har eksistert i snart 40 år. Snart fjerner McDonald's USA cheeseburgeren og sjokolademelken fra den faste barnemenyen. Foto: AP Photo/Rogelio V. Solis
Natalie Ngo Granum

McDonald's nye mål er å gjøre Happy Meal sunnere, men det faller ikke i god jord hos alle. 

McDonald's gjør stadig endringer. Tidligere i år ble det kjent at burgergiganten setter nytt miljømål ved å endre emballasjen.

Nå er det sunnhet som er i fokus: Målet er at minst halvparten eller mer av Happy Meal-menyalternativene i 120 av de internasjonale markedene skal inneholde 600 kalorier eller mindre innen år 2022, skriver McDonald's i en pressemelding.

Kun ti prosent av kaloriene skal komme fra mettet fett og ikke mer enn ti prosent av kaloriene skal inneholde tilsatt sukker.

McDonald’s har tidligere prøvd andre grep for å gjøre barnemenyen litt sunnere, som å tilby juice i stedet for brus og frukt og grønnsaker i stedet for pommes frites.

For å nå burgerkjedens nye målsetninger skal de blant annet fjerne cheeseburgeren fra den faste barnemenyen i USA. Amerikanske familier vil se endringene allerede i år; fra og med juni kan kundene velge mellom vanlig hamburger eller chicken nuggets som standardvalg i barnemenyen.

Cheeseburgeren vil fortsatt være tilgjengelig for de minste, men kun ved forespørsel mot en tilleggspris. Samtidig fjerner McDonald's USA sjokolademelken fra barnemenyen for å redusere sukkerinnholdet.

Nyheten er blitt omtalt av flere internasjonale medier, og reaksjonene lar ikke vente på seg på Twitter.

Mens flere stusser over hvor mye sunnere barnemenyen egentlig blir ved å fjerne cheeseburgeren, spekulerer andre i om endringen bidrar til at kundene skal bruke mer penger hos McDonald's.

Også i Europa ser burgergiganten etter sunnere alternativer; nylig introduserte McDonald's Italia en kylling sandwich som et valg til barnemenyen.

Kathrine Moe, Brand Communications Manager i Food Folk Norge som forvalter merkevaren McDonald’s i det norske markedet, skriver i en e-post at de stiller seg bak de internasjonale ambisjonene til McDonald's.

Videre forteller hun at de er i en prosess hvor de ser på mulige endringer, men det er imidlertid for tidlig å si noe om hva de konkret kommer til å gjøre når det kommer til Happy Meal-menyen.

– Happy Meal er et produkt vi allerede jobber med. Et eksempel på dette er at vi de siste årene har endret menytavlene i restaurantene, slik at de alltid viser Happy Meal med frukt og grønt som tilbehør og melk som drikkealternativ, skriver Moe til Godt.

Det er for øvrig ikke bare McDonald's som gjør endringer: Vi har tidligere skrevet om den svenske interiørgiganten IKEA, og hvordan de planla å lansere svenske kjøttboller uten kjøtt.

– Prosjektet er startet for å redusere matavfall, og vi starter altså på to varehus rett over 1. september. Da skal vi teste og gjøre en del forarbeid, før vi deretter ruller ut systemet i resten av husene i løpet av 2018, sa Country Food Manager i IKEA Norge, Tor Morten Myrseth til Godt da.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?