Nå kan du kjøpe teposer til øl

8. april 2015Aktuelt
ØL: Snart er det tid for utepils. Nå kan du tilsette en tepose for ekstra smak. Foto: Magnar Kirknes/VG/Hop Theory
ØL: Snart er det tid for utepils. Nå kan du tilsette en tepose for ekstra smak. Foto: Magnar Kirknes/VG/Hop Theory

For deg som synes lettølen fra butikken trenger en ekstra piff.

Én ting er la en tepose trekke i vann. Det er noe helt annet å la en tepose trekke i øl.

Hop Theory er den siste Kickstarter-kampanjen som tar av på Internett. Dette er et selskap som lager teposer som skal trekke i øl, slik at smaken får et hint av for eksempel sitrus.

Bobby Gattuso står bak produktet, og forteller til Godt at han fikk idéen da han innså at det ikke var mulig for forbrukere å «spesiallage eller forbedre ølen».

- Min første smak «Relativity», som kombinerer cascadehumle, appelsinskall og korianderfrø, passer veldig bra med vår- og sommersesongen. På høsten, derimot, har jeg lyst til å tilby mer tradisjonelle høstsmaker, som gresskar, forteller gründeren

Artikkelen fortsetter under bildet.

SMAKER: Korianderfrø, sitrusskall og cascadehumle utgjør den første smaken fra ølteposeselskapet. Foto: Hop Theory
SMAKER: Korianderfrø, sitrusskall og cascadehumle utgjør den første smaken fra ølteposeselskapet. Foto: Hop Theory

Det tar noen måneder å utvikle de forskjellige smakene, som visstnok skal «transformere» lettøl og «utfylle» mikrobrygg. Planen nå er å lage en smak for hver årstid.

- Tilbakemeldingene fra både forbruker og de profesjonelle i ølbransjen har vært ekstremt positive, fortsetter Gattuso.

ØLSOMMELIER: Amund Polden Arnesen har bakgrunn fra The Beer Academy i London og Norsk Vinfagskole i Norge, hvor han har siden i fjor utdannet over 80 ølkelnere. I dag driver han kurs- og smakingssenteret Smak Selv. Foto: Tommy Andresen
ØLSOMMELIER: Amund Polden Arnesen har bakgrunn fra The Beer Academy i London og Norsk Vinfagskole i Norge, hvor han har siden i fjor utdannet over 80 ølkelnere. I dag driver han kurs- og smakingssenteret Smak Selv. Foto: Tommy Andresen

«Sminke på grisen»

Amund Polden Arnesen er Norges første ølsommelier, og har blant annet bakgrunn fra The Beer Academy i London. Arnesen sier øl-teposene høres ut som en fiks idé, og ikke nødevendigvis en goid løsning.

- Det blir litt som å putte sminke på grisen. Det er ikke noe poeng å kjøpe den billigste, dårligste og minst smakfulle ølen, og så prøve å putte en tepose med humle i. Da bør man heller kjøpe godt brygget pale ale, eller lage hjemmebrygget øl, sier ølsommelieren.

- Så du tenker ikke at dette kan fungere som en rimelig løsning for dem som vil kjøpe billig øl?

- Nei, rent smaksmessig stoler heller på at bryggeren skal gjøre en god jobb, enn at jeg skal sitte og modifisere ølen selv i etterkant, sier Arnesen.

Mister kullsyren

Arnesen sier teposene høres ut som en forlengelse av konseptet «tørrhumling», der humlen tilsetter når ølet er ferdig gjæret. Dette er spesielt populært i USA, der ølen innimellom tappes gjennom humle via et apparat på tappekranen.

- Ved tørrhumling trekkes planteoljene ut av humlen, og man sitter igjen med en fruktig sitrussmak uten så mye bitterhet. Hvis du putter en tepose med humle rett i ølet, vil du få litt av den samme effekten, noe jeg i utgangspunktet ikke er skeptisk til, sier Arnesen.

Mer problematisk, mener han, er det å fysisk måtte ha en tepose i ølglasset.

- For det første er føles det nok litt merkelig å drikke øl med en tepose i. I tillegg skaper den ujevnheter i væsken, som løser ut CO2 og dermed gjør ølen flatere, sier øleksperten.

Hva tenker du om ølteposene? En god idé? Del dine tanker i kommentarfeltet.

Publisert: 08.04.2015 kl. 15:33
Oppdatert: 09.04.2015 kl. 09:46


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?