Lise Finckenhagens tre beste lasagner

29. september 2017Aktuelt
PERFEKT KOSEMAT: Lasagne kan lages med laks, aubergine og squash eller på tradisjonelt vis. Foto: Sara Johannessen/VG
PERFEKT KOSEMAT: Lasagne kan lages med laks, aubergine og squash eller på tradisjonelt vis. Foto: Sara Johannessen/VG
Lise Finckenhagen og Sara Johannessen (foto)
Lise Finckenhagen og Sara Johannessen (foto)

Hjemmelaget lasagne er litt mer tidkrevende enn industrivarianten, men du verden som det er verdt innsatsen. 

Med fokus på gode råvarene, i ekte italiensk ånd, løftes straks det hverdagslige over i en langt mer gullkantet kategori. Hjemmelaget lasagne er litt mer tidkrevende enn industrivarianten, men du verden som det er verdt innsatsen. Med en saftig bolognesesaus laget av kvernet kjøtt av god kvalitet, pancetta, grønnsaker i små terninger og en fyldig saus rikelig toppet med ost er lasagne den perfekte kosematen i høstmørket.

Gode tomater (helst hele på boks) er selvsagt også viktig, og her skal du lete etter San Marsano-tomater. De er nemlig det ideelle tomatvalget når det kommer til italienske tomatsauser. Hva slags ost du bruker er litt opp til deg, men selv liker jeg å bruke en blanding av parmesan og revet eller fersk mozzarella. Har du en bit med for eksempel brie, ridderost eller tallegio liggende kan du gjerne blande i det også.

Lasagne kan også beskrive andre bakte retter som er bygget opp lagvis med pastaplater mellom lagene. Føler du for en mettende grønnsaksrett stappfull av smak kan jeg foreslå en aubergine- og squashlasagne. Stek grønnsakene knapt møre før du monterer det hele med pastaplater, hjemmelaget tomatsaus, basilikum, ricotta og mozzarella. Virkelig lekkert og supergodt.

Det samme kan sies om laks- og spinatlasagnen. Ekstra snasent blir det hvis du smaker til sausen med basilikumpesto. Siden lasagnen ikke skal bakes så lenge i ovnen (da blir laksen fort tørr, og det ønsker vi selvsagt å unngå) må pastaplatene kokes først. Kok platene på samme måte som vanlig pasta. Avkjøl platene raskt i iskaldt vann og la de få renne godt av seg før videre montering. Med ost mellom lagene og ost på toppen er dette fiskegratengens sofistikerte fetter – i lasagnedrakt.

Publisert: 29.09.2017 kl. 15:25


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?