Lager TV-program om matglede

14. november 2016Aktuelt
TILBAKE PÅ SKJERMEN: Men denne gangen lover Hellstrøm mer glede og entusiasme enn kjefting og rydding. Foto: Rune Bendiksen/TV3.
TILBAKE PÅ SKJERMEN: Men denne gangen lover Hellstrøm mer glede og entusiasme enn kjefting og rydding. Foto: Rune Bendiksen/TV3.

Gourmetkokk, kokebokforfatter og programleder Eyvind Hellstrøm er tilbake på skjermen. Nå skal det dreie seg om maten og gleden.

Eyvind Hellstrøm, Norges kanskje mest berømte og beryktede kokk, er igjen å se på TV-skjermen mandag kveld. Men denne gangen skal Hellstrøm hverken rydde opp på restaurantkjøkken, hjemme hos folk eller konkurrere mot norske kjendiser.

Denne gangen skal mesterkokken lære oss å lage mat. Tanken bak «Hellstrøms kjøkken», som skal gå fire ganger i uken de neste fire ukene på TV3, er at han skal gi oss oppskriftene på 40 retter vi kan basere livet vårt på.

- Og ikke minst formidle glede og entusiasme over grytene, forteller Hellstrøm til Godt.no.

Kokken forteller at alle episodene ble morsomme og at det var mange bra gjester. I kveldens premiere-episode får mesterkokken besøk av Michelin-kokken Bjørn Svensson - og sammen skal de lage hamburger med hjemmelagde hamburgerbrød, aïoli og ketchup. I løpet av de neste ukene kan vi blant annet glede oss til at han lager mat med kjente fjes som Lise Finckenhagen, Thomas Giertsen, Live Nelvik og Hadia Tajik. Og hadde han kunnet velge helt fritt, hadde han gjerne også invitert nobelprisvinneren Bob Dylan.

Men det er ikke bare kjendiser som kommer inn på «Hellstrøms kjøkken», han får også besøk av sitt fadderbarn, sin første kjærlighet og broren Jan.

- Broren din er på besøk i flere av episodene - pleier dere å lage mye mat sammen?

- Ja, men det er stort sett jeg som lager og han som spiser, avslører Hellstrøm.

Artikkelen fortsetter under suppen.

MAT OG KJÆRLIGHET: I høsten Tv-program lager Hellstrøm blant annet suppe til sin første kjæreste. Foto: MTG TV.
MAT OG KJÆRLIGHET: I høsten Tv-program lager Hellstrøm blant annet suppe til sin første kjæreste. Foto: MTG TV.

Når det gjelder å lage mat sammen med noen har kokken en klar favorittkompanjong.

- Jeg liker best å stå på kjøkkenet sammen med min gode venn Gregory Paul. Han skjønner hva det dreier seg om og har det franske genet som løfter smakene uansett. Han gjør som jeg sier. Også har han også noen gode innspill til menyen.

Selv om fransk mat er en av Hellstrøms uttalte favoritter, byr han på både indiske, norske og britisk smaker i programmet som skal gi deg alle oppskriftene du trenger her i livet. I tillegg er kokken svært glad i japansk mat.

- Det spiller egentlig ingen rolle hvor jeg er i verden, bare det ligger personlighet og omtanke i tilberedningen av maten. Når det er sagt elsker jeg å sette meg til bords på små intime restauranter i Japan, forteller han.

I TV-programmet er Hellstrøm som står bak grytene, men skulle han fått servert middag vet han hvem han hadde ønsket seg på kjøkkenet.

- Akkurat nå tenker jeg at det kunne ha vært kokkene hos Paul Bocuse med spesialiteten «L'Oreiller de la Belle Aurore». Det er fransk kjøkkens paraderett på denne tiden av året. Den er fylt med kjøtt av fuglevilt. En drømmerett som er verdt reisen til Lyon, tipser TV-kokken.

Vil du prøve å lage dagens oppskrift? Sjekk her:

Publisert: 14.11.2016 kl. 14:17
Oppdatert: 14.11.2016 kl. 16:36


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?