Isbit-triksene som redder drinken

MER ENN BARE AVKJØLING: Isbiter er ikke bare funksjonelle, de kan også være dekorative.
MER ENN BARE AVKJØLING: Isbiter er ikke bare funksjonelle, de kan også være dekorative.
Isabel Bech

Vi viser deg fem smarte triks for isbitene.

Ingenting er bedre enn iskald drikke i sommervarmen, og isbiter er den beste måten å sørge for at drikken holder seg kald. Mulig sommeren er på hell alt, men da passer det fint med disse triksene for å holde på sommerfølelsen litt lengre.

Dette er et enkelt, men svært effektfullt triks. Flere blomsterarter er spiselige, for eksempel stemorsblomst, nellik og lavendel. Legg en eller flere blomster i hver isbitform og dermed har du utrolig dekorative isbiter så snart de har stivnet. Men husk: ikke burk blomster du har kjøpt på butikke, som er ment for blomstervasen. Disse blomstene er nemlig sprøytet med sprøytemiddel, noe som er skadelig å spise. Kjøp blomster som er ment for å konsumeres.

For å unngå at iskaffen blir vannet ut, kan du fryse ned kaffe i isbitformen og bruke disse i glasset. Da holder kaffen seg sterk og god uansett om isbitene smelter.

Og du, her har du oppskriften på en utrolig god islatte:

Dette er et morsomt og utrolig enkelt tips! Du fryser rett og slett ned biter av vannmelon og bruker disse som isbiter i drikken din! Du kan enten gjøre det «fancy» og lage melonkuler, eller gjør det enkelt og bare kutt melonene i små biter.

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

Dersom du bruker ulike typer meloner med forskjellig farge, får du en ekstra fin drink!

Dette trikset fungere både med hvitvin og rødvin. Selv om rødvinen som regel ikke drikkes iskald, bør du likevel ikke kaste rødvinsrestene.

Du kan for eksempel lage en forfriskende sangria, og da er det kjekt med rødvinsisbiter for å unngå å vanne ut drinken.Tips: Har du ingen vinrester kan du heller fryse druer og bruke disse som isbiter.

Sangria kan også lages med hvitvin. Prøv denne oppskriften:

Dette trikset handler ikke om isbiter i den vanlige forstanden, men heller én stor isklump. Dersom du skal på tur er det nemlig lurt å legge en plastflakse med vann i fryseren dagen før. Ta flasken ut av fryseren rett før avreise, og etter hvert som tida går vil mer og mer av isen smelte. Dermed har du iskaldt vann lenge. Dette er også et lurt triks hvis du skal på stranda eller andre steder der du oppholder deg i varmen over land tid.

Har du noen gode triks? Del de gjerne under!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?