Vårens matfestivaler i hovedstaden
Vi går inn i festivalsesongen. Og de festivalene vi gleder oss mest til er de som dreier seg om mat og matglede.
Selv om det er sommeren som egentlig er høysesong for matfestivaler, er det heldigvis litt å smake på den neste måneden også. Her er listen over de matfestivalene som arrangeres i hovedstaden frem mot sommerferien:
Bondens marked er ukentlige markedsdager som flytter markedsplassen rundt omkring i byen. Her slår småprodusenter opp salgsbodene sine og inviterer til smak og inspirasjon hele dagen. Ofte har de temaer de fokuserer på i tillegg til de faste innslagene, i vår dreier det seg mye om spiselige nyttevekster. De neste helgen finner du Bondens marked på:
Valkyrie plass - 20. og 28. mai, 17. juni
Birkelunden - 21. mai
Aker Brygge - 4. juni
Youngstorget - 11. juni
Asker Sentrum - 18. juni
Aftenposten arrangerer «en annerledes matfestival» på Youngstorget. Her skal de snakke om økologi og handlemønstre, restaurantanmelderi og Michelin-stjerner, nitrogen og billigmat. Du kan også teste noen av byens beste restauranter i miniformat og lære å smake på både øl og vin.
Matfestivalen får besøk av blant andre Michelin-kokkene Bent Stiansen og Espen Holmboe-Bang, som skal fortelle om hvordan det er å drive noen av Norges, og verdens, beste restauranter, restauranteier og matskribent Andreas Viestad, som diskuterer både økologi og om man egentlig bør være vegetarianer, samt matblogger Olav Birkeland som ekperimenterer med mat og nitrogen i sann molekylærgastronomisk ånd. I tillegg blir det det show for de små med Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow på lørdag, og matkurs med Aftenposten Junior både fredag og lørdag.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Flere av Oslos kjente (og mindre kjente) restauranter åpner for anledningen en pop-up filial på Youngstorget. Arakataka og Bokbacka stiller som gourmetalibiene - ellers blir det Døgnvill-burgere å få - og tacos fra El Camino, som i fjor lagde det som ble kåret til Norges beste taco, og Taco Repùblica og asiatiske smaker fra Kawai, og Masala Magic. Food trucksene er også på plass med både økologisk gårdsmat, iskrem, grillmat og annen street food.
Festivalen er gratis. Maten betaler du for.
Grünerløkka Brygghus arrangerer i år, det som muligens blir den første i en rekke av årlige, mikrobryggfest på Grünerløkka. Her kan du smake på øl fra Oslos småprodusenter, i tillegg blir det mat å få kjøpt og god musikk fra lokale artister.
Festivalen koster 150 NOK, det inkluderer glass og fire smaksprøver.
Bydel St. Hanshaugen arrangerer for andre år på rad gatematfest. Det er en bydelsfestival hvor kommunen dekker langbord på Sophus Bugges plass og har invitert byens food trucks og restauranter til å åpne små filialer hvor de selger typisk gatemat som folk kan nyte i fellesskap.
Festivalen er gratis. Maten betaler du for.
Mat og musikk står på programmet på Sukkerbiten lørdag 4. juni. Her kan du nyte god mat og god musikk hele dagen fra klokken 11 og utover. Festivalen arrangeres nemlig parallelt med Oslo Musikkfest, og all underholdningen er gratis.
Festivalen er gratis. Maten betaler du for.
NB: Godt.no er leverandør av matstoff til Aftenposten og en av samarbeidspartnerne til Matfestivalen.