Tre festmenyer som vil imponere gjestene dine

7. mai 2015Aktuelt
EKTE FESTKOS: Helstekt indrefilet er mat for store anledninger. Foto: Magnar Kirknes/VG
EKTE FESTKOS: Helstekt indrefilet er mat for store anledninger. Foto: Magnar Kirknes/VG

Lurer du på hva du skal servere til konfirmasjon, dåp eller 17. mai? Godt har skreddersydd tre forskjellige festmenyer enten du er nybegynner eller proff.

Mai er fylt med røde dager og byr på mange anledninger til å invitere venner og familie på skikkelig festkos. Det å lage mat til flere gjester kan imidlertid by på utfordringer – enten det går på kreativitet, tid eller erfaring.

Uansett er det ekstra stas å kunne servere hjemmelaget mat. Og det trenger slett ikke å være fancy gourmetmat på menyen for å imponere gjestene. Du kommer langt med gode smaker når du skal samle nære og kjære rundt bordet.

Planlegging er imidlertid alltid alfa og omega: Husk for eksempel å skrive handleliste før du går i butikken, og gjør klart mest mulig av det som går an å lage dagene før selskapet. Mange desserter kan du heldigvis lage i forkant, slik at du slipper å tenke på for mange retter på den store dagen. Det viktigste er å glede seg, du skal ha gjester!

Enten du trenger ny inspirasjon eller ikke vet helt hvor du skal starte, her kan du velge og vrake mellom tre forskjellige festmenyer.

Rettene kan selvfølgelig plukkes ut enkeltvis og settes sammen i den menyen du ønsker.

Grillmeny

Sjekk værmeldingen i forkant, slik at du kan planlegge. Men er du så heldig å ha værgudene på din side på selve festdagen, er grilling både genialt og sosialt.

Enkel treretters

Det sies at det enkle er ofte det beste. Friske og spennende smaker kan derimot løfte måltidet til nye høyder, som å stryke et hvitløksfedd over det ristede brødet til bruschettaen eller pakke laksen inn i en god spekeskinke.

Festmeny med luksustouch

De store anledningene gir deg virkelig sjansen til å slå på stortrommen. Mye av hemmeligheten med et godt måltid er å skape gode kontraster i smakene – noe vi vil si disse rettene har til felles. Sammen har du et komplett festmåltid som gjestene kommer til å leve lenge på.

Publisert: 07.05.2015 kl. 09:01
Oppdatert: 07.05.2015 kl. 09:24


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?