Slik kan smarttelefonen hjelpe deg på kjøkkenet

SMART: Både kaffebrygging og grillopplevelsen kan bli smartere - og morsommere - med mobilen. Foto: Produsenten.
SMART: Både kaffebrygging og grillopplevelsen kan bli smartere - og morsommere - med mobilen. Foto: Produsenten.
Pia Cecilie Vabro

Fra ferskbrygget morgen kaffe til perfekt stekt biff - det er mer enn oppskrifter og Instagram-inspo du kan bruke smarttelefonen til når du skal lage mat.

Vi vet alle at vi kan finne nye, og gamle, oppskrifter på telefonen - og de fleste av oss bruker ofte Instagram (og Pinterest) som inspirasjon til matlaging (Sjekk hvilke kokker du må følge på Instagram her!). Men visste du at det er flere andre ting du kan bruke smarttelefonen din til når du skal lage mat? At den kan brukes som steketermometer, eller til å ta tiden på fem ting på komfyren/i ovnen samtidig - eller at du kan sette på kaffen fra sengen?

Her får du fem tips til hvordan smarttelefonen kan gjøre kjøkkenlivet ditt enklere - eller i hvert fall litt msorommere:

Foto: Skjermdump Timer+.
Foto: Skjermdump Timer+.

Visste du at iPhonen din kan ta tiden på både pastaen og hvitløksbaguetten samtidig? Så du trenger ikke å huske på å sette inn brødene når det har gått tre minutter, for å klare å huske på å ta av begge deler til riktig tid. Med Timer+-app'en kan du sette opptil 20 ulike alarmer, du kan gi dem navn og legge til ulik ringetone på dem.

Foto: Skjermdump Kitchen Dial.
Foto: Skjermdump Kitchen Dial.

Står du noen gang og klør deg i hodet og lurer på hva en amerikansk kopp tilsvarer i desiliter? Eller hvor mange spiseskjeer 50 gram sukker er? Kitchen Dial er en app som lar deg regne ut alle slags måleenheter på en enkel og morsom måte. Gratisversjonen er ganske basic, men hvis du kjøper den oppgraderte versjonen (9,00 kr) hjelper app'en deg å konvertere masse til volum, Fahrenheit til Celsius - og meter til amerikanske og engelske miles (som du kanskje ikke har så mye bruk for på kjøkkenet, men allikevel kjekt å ha).

Foto: Produsenten.
Foto: Produsenten.

Tenk å kunne sette på kaffen mens du fremdeles ligger i sengen? Eller stille den inn slik at kaffebryggingen starter når vekkerklokken ringer? Det finnes faktisk flere kaffemaskiner som kan kobles til smarttelefonen, fra superfancy Coffee Tap (fra 96 000 kr), som er en kaffebrygger som er innebygget i kjøkkenbenken din, til litt enklere varianter som Smarter Coffee (fra 1 900 kr), som ganske enkelt er en kaffetrakter (som kverner sine egne bønner...).

Foto: Skjermdump iGrill/Produsenten.
Foto: Skjermdump iGrill/Produsenten.

Den beste måten å sørge for at kjøttet, eller fisken, er perfekt stekt på er å bruke et steketermometer. Det finnes både mekaniske og digitale steketermometre, grilltermometre og trådløse varianter. Og de som kan snakke med smarttelefonen din. Med, for eksempel iGrill (fra 350 kr), kan du sette føleren i kjøttet og følge stekeprosessen på smarttelefonen din. Den regner ut antatt steketid og viser deg prosessen på en graf, du kan sette alarmer og passe på flere stykker kjøtt samtidig.

Foto: Skjermdump SideChef.
Foto: Skjermdump SideChef.

SideChef er egentlig mest for moro skyld. Det er en oppskrifts- og inspirasjonsapp som viser og forteller deg hvordan du skal lage maten - steg for steg, med sjekkpunkter og innebygd timer OG påminnelse om at du må ta bilde av resultatet! I tillegg tar den for seg merkedager (som International Nutella Day) og gir deg morsom informasjon om de forskjellige rettene.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?