Be til brunsj

Hjemmelaget müsli med korn og nøtter er et selvsagt innslag på brunsjbordet. Foto: Stitchik/NTB Scanpix.
Hjemmelaget müsli med korn og nøtter er et selvsagt innslag på brunsjbordet. Foto: Stitchik/NTB Scanpix.
Pia Cecilie Vabro

Gode tips til brunsjservering hjemme på kjøkkenet.

I København, i helgene, kan du få servert brunsj på nesten alle kafeer rundt om i byen. En sen frokost der du kan regne med å få servert egg, pannekaker, frisk frukt og salte skinker. Og kaffe og frisk juice. Og kanskje en mimosa.

I Norge har vi ikke så store brunsjtradisjoner. Det burde vi gjøre noe med. Og mens vi venter på at nabokafeen skal sette brunsj på menyen, kan vi invitere på det hjemme. Disk opp med arme riddere, hjemmelaget müsli med frisk bær og ovnsbakte egg. Og kaffe og frisk juice. Og gjerne en mimosa.

En helt ny måte å servere frokostegg på får du om du baker dem i ovnen. Server dem med ristet brød, eller til og med sprøstekt spekeskinke.

Hjemmelaget müsli, med smak av litchi og vanilje serverer du med naturell yoghurt og friske bær.

Arme riddere blir raskt brunsjdessert om du servere dem med bananer og Nutella eller annet nøttepålegg.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?