Jegertvillingene gir ut kokebok med toppkokk

4. september 2018Aktuelt
JAKTKOMPISER: (Fra v.) Kristine Thybo Hansen, Erling Sundal og Johanne Thybo Hansen har både jaktet og laget mat sammen. Foto: Hanna Kristin Hjardar/VG
JAKTKOMPISER: (Fra v.) Kristine Thybo Hansen, Erling Sundal og Johanne Thybo Hansen har både jaktet og laget mat sammen. Foto: Hanna Kristin Hjardar/VG

Det er kanskje ikke tartar og gåseconfit folk flest forbinder med TV-jegerne Kristine og Johanne Thybo. Men nå slår de seg sammen med kokk Erling Sundal og gir ut kokebok.

– Hent rypene!

Kristine og Johanne Thybo Hansen, kanskje mer kjent som «Jegertvillingene», roper til kokk Erling Sundal. De har tatt med fersk småvilt fra Førde, skutt av Johannes kjæreste Ole Martin. Ut kommer kokken med åtte hvite ryper i en stålbakk. Sammen skal tvillingene og kokken i disse dager gi ut sin første kokebok om jakt og matlaging.

– Jeg er utrolig glad i jakt og hadde sett Jegertvillingene. Jeg ble fascinert av dem, og prøvde å få kontakt for å se om vi kunne lage en bok sammen, sier kokk Erling.

Men det var ikke bare-bare å få tak i de kjente jegerne for å høre om de var interesserte i et bokprosjekt.

– Jeg holdt på ganske, ganske, ganske lenge før de svarte, sier han.

– Vi svarte vel etter fem måneder, noe som egentlig er raskt til oss å være, ler Johanne.

Til slutt fikk han svar, og de tre dro ut på jakt og lagde mat sammen.

– Erling er et menneske det er lett å komme i kontakt med, og vi deler den samme interessen for jakt. Så det var hyggelig, sier Kristine.

– Så du forskjell på dem, Erling?

– Ja, svarer han.

– Vi er ikke like, sier Kristine og Johanne unisont i kor.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PÅ TUR: Mens tvillinger Johanne og Kristine trekker fram brødskiver med ørret og majones som turmat, foretrekker Erling fruktnøtt og kaffe. Foto: Hanna Kristin Hjardar/VG
PÅ TUR: Mens tvillinger Johanne og Kristine trekker fram brødskiver med ørret og majones som turmat, foretrekker Erling fruktnøtt og kaffe. Foto: Hanna Kristin Hjardar/VG

Føler seg heldige

Etter at Kristine og Johanne ble kjente gjennom TV-programmet «Ut i naturen», og deretter TV-serien «Jegertvillingene», har de blitt kjente navn i Norge. Tidligere i år var de med på «Farmen kjendis», og nå er det fullt kjør med kokeboken.

– Vi føler oss veldig heldige som får oppleve alle disse tingene. For bare noen dager siden var vi på jakt i Sverige, og nå sitter vi i Oslo og holder på med dette, sier Kristine.

Men det er ikke bare i nordiske land de jakter. For noen år siden ble de sendt til USA på alligator- og antilopejakt i forbindelse med et annet TV-program.

– Jeg husker vi skjøt en antilope og flådde den. De som var der med meg tok ut hjertet, og ville at jeg skulle smake. Så jeg tok rett og slett en stor bit av et bankende antilopehjerte. Det var utrolig mørt og lett å tygge, sier Kristine.

– Var det ikke da du spydde? sier Johannes kjæreste, og snart samboer, Ole Martin fra sidelinja.

– Nei, jeg brekte meg. Men det er nok det villeste jeg har smakt, ler jegeren.

Johanne trekker frem sashimi laget av nytrukket villørret høyt oppe på fjellet som hennes villeste matopplevelse.

– Det var det Erling som viste til oss. Jeg ante ikke at man kunne spise fisk uten å fryse det først, sier Johanne.

Artikkelen fortsetter under bildet.

JAKT: Samboeren til Johanne Thybo Hansen hadde vært på jakt og skutt åtte ryper til kokk Sundal. Foto: Hanna Kristin Hjardar/VG
JAKT: Samboeren til Johanne Thybo Hansen hadde vært på jakt og skutt åtte ryper til kokk Sundal. Foto: Hanna Kristin Hjardar/VG

Imponerte med saus

Selv om tvillingene liker det rustikke livet på jakt med brødskiver med majones og primusstekt ørret, er jegerne matglade hjemme også.

– Jeg er veldig glad i å lage mat. Det er to år siden jeg ble sammen med kjæresten min (Robert Bjørklund, journ. anm.), og vi har fortsatt én date i uka der vi lager mat sammen, sier Kristine Thybo Hansen.

Hun ser bort på søsteren Johanne, og smiler lurt.

– Men dere kjøper jo bare grændis!

– Nei, protesterer Johanne.

– I fjor skulle jeg hente Ole Martin (kjæresten journ. anm.) på flyplassen. Jeg hadde aldri møtt han før, vi hadde bare snakket på Facebook. Så da skulle jeg tilberede den første tiuren jeg hadde skutt for å imponere, og holdt på i timevis med sausen.

Hun tar en pause.

– Men mens sausen kokte rakk vi å bli kjent, ler hun rått.

Publisert: 04.09.2018 kl. 17:19


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?