Til hovedinnhold

«Hele Norge baker»-Ida: Det beste jeg vet

PASSE SØTT: «Hele Norge baker»-Ida inviterer på friske blåbærmuffins med fløyelsmyk frosting. Foto: Nils Bjåland/VG
PASSE SØTT: «Hele Norge baker»-Ida inviterer på friske blåbærmuffins med fløyelsmyk frosting. Foto: Nils Bjåland/VG

Godt oppfordret Ida Gran-Jansen (26) til å bake sin kakefavoritt. Resultatet ble friske blåbærmuffins.


En av Ida Gran-Jansens favoritter er friske smaker av bær. Foto: Nils Bjåland/VG
En av Ida Gran-Jansens favoritter er friske smaker av bær. Foto: Nils Bjåland/VG

Sensommerens blåbær gjør ikke bare nytte av seg syltetøy, men også i bakverk. Nå inviterer «Hele Norge baker»-Ida på friske blåbærmuffins som smaker godt til høstlige septemberkvelder. De er dessuten enkle å bake, smaker friskt og perfekt å servere hvis du har mange gjester.

Suksessprogrammet «Hele Norge baker» ga både store og små i vårt langstrakte land skikkelig bakefeber. Vinneren Ida Gran-Jansen (25) fikk særlig skryt for evnen hennes til å blande gode smakskombinasjoner.

– Jeg tenker rett og slett at enkelte kombinasjoner høres godt ut, også prøver jeg det ut. Enten funker det, eller så funker det ikke, forteller «Hele Norge baker»-vinneren til Godt.

Etter bakeprogrammet har hun konsentrert seg om å ta igjen studier, men bakingen er ikke erstattet med pensum av den grunn. Akkurat nå prøver hun å bake hver dag for å bygge opp bakebloggen «Cake Please».

Vinneren blir derimot sjeldent invitert på bakst hos andre.

– Det er alltid jeg som inviterer eller tar med. Hver gang noen har bursdag, så ønsker de seg alltid kaker. Da disker jeg opp, sier Gran-Jansen med et smil.

Hva bør man tenke på når man inviterer til kakefest?

– Først og fremst ville jeg forsikret meg om at det ikke var noen allergier blant gjestene, og eventuelt om det er noen preferanser. Ellers ville jeg bare lage det jeg selv synes er godt, da synes som regel andre det også.

Skulle hun noen gang bli invitert til andre på bakst er det viktigste at det er laget av ordentlige ingredienser. Hun smaker nemlig fort om det er ferdigmikspose eller andre snarveier.

Ellers er favoritten hennes friske og syrlige smaker, gjerne bær.

BAKEGLAD: «Hele Norge baker»-Ida liker seg på kjøkkenet sitt. Her baker hun helst hver dag. Foto: Nils Bjåland/VG
BAKEGLAD: «Hele Norge baker»-Ida liker seg på kjøkkenet sitt. Her baker hun helst hver dag. Foto: Nils Bjåland/VG

Blueberry cupcakes

Ingredienser til 20 stykker

225 g sukker

175 g mel

1 ½ ts bakepulver

½ ts natron

½ ts salt

57 gram usaltet smør, romtemperert

2 store egg, romtemperert

75 gram seter rømme

60 ml planteolje

1 ts vaniljeekstrakt

160 ml h-melk

100 gram frosne blåbær

1. Bland mel, bakepulver, natron, sukker og salt i en mikserbolle. Miks inn smøret og bland godt i ca. 3 minutter på medium fart.

2. Visp sammen egg, rømme, olje og vaniljeekstrakt i en egen bolle. Tilsett denne blandingen i melblandingen.

3. Tilsett til slutt melken. Blandingen kommer til å være ganske flytende. Fyll formene med røre og fordel blåbærene på toppen. Trykk dem gjerne litt ned.

Tips: Ta en teskje mel og bland det med blåbærene før du har dem i formene. Det vil gjøre at de ikke synker til bunns.

Stek på 175 grader i 20-30 min. Avkjøl på rist.

BLÅBÆR BONANZA: Saftige blåbærmuffins dekket med blåbærfrosting smaker godt når du har lyst på både noe søtt og friskt. Foto: Nils Bjåland/VG
BLÅBÆR BONANZA: Saftige blåbærmuffins dekket med blåbærfrosting smaker godt når du har lyst på både noe søtt og friskt. Foto: Nils Bjåland/VG

Blueberry frosting

300 gram mykt smør

2 ts vaniljesukker

220 gram melis

200 gram ferske blåbær

160 gram frosne blåbær (tint)

200 gram Philadelphia (orginal)

Ha smør, vaniljesukker og melis i en kjøkkenmaskin og miks i 4-5 minutter. Smørblandingen skal være hvit og fluffy når den er ferdig.

Tilsett blåbærene og miks ytterligere til alt er blandet.

Tilsett Philadelphia-ost og miks i 20 sekunder.

Ha frostingen i en sprøytepose og lag fine swirls. Her er det brukt en Wilton 1M tip. Pynt gjerne med blåbær.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?