Dobbel bronse til Norge under kokke-VM

29. november 2018Aktuelt
BRONSE: Det norske senior-kokkelandslaget, med kokk Christer Rødseth som kaptein, fikk bronse i sammenlagt under Kokke-VM: Foto: Sebastian Ludvigsen/Matbyrået Impuls
BRONSE: Det norske senior-kokkelandslaget, med kokk Christer Rødseth som kaptein, fikk bronse i sammenlagt under Kokke-VM: Foto: Sebastian Ludvigsen/Matbyrået Impuls

Både seniorlaget og juniorlaget endte på pallplass i Luxembourg.

Kokkelandslagets juniorlag og seniorlag fikk bronse i sammenlagt under Villeroy & Boch Culinary World Cup, også omtalt som VM.

Sverige fikk gull i seniorklassen, mens Østerrike fikk gull i juniorklassen, ifølge Horecanytt.

KAPTEIN: Christer Rødseth er kaptein på seniorlaget. Han er strålende fornøyd med pallplass. Foto: Mette Møller
KAPTEIN: Christer Rødseth er kaptein på seniorlaget. Han er strålende fornøyd med pallplass. Foto: Mette Møller

Konkurransen har foregått over fem dager i Luxembourg, med over 45 regionale team. Cup-en holdes hvert fjerde år, og er en svært viktig konkurranse for kokkelandslagene.

Under mesterskapet fikk de norske kokkene totalt fire gullmedaljer: Både senior- og juniorlandslaget tok to gullmedaljer hver, i varmmatbuffet og i kaldmatbuffet. Men sammenlagt ble de altså slått.

Kaptein på seniorlandslaget, Christer Rødseth, er strålende fornøyd.

– Det er en deilig følelse, og vi er kjempeglade! Spesielt at begge lagene kom på pallen, det er kjempebra. Vi har ikke fått poeng ennå, men vi hører rykter om at det er marginale poengsummer mellom lagene, sier Rødseth til Godt.

Han fortsetter:

– Vi luktet litt på at vi kunne komme til å ende opp på pallen. Vi visste at det var fire landslag som hadde to gull hver, så vi var usikker på hvor høyt opp vi ville komme. Ryktene sier at det er to og et halvt poeng som skiller første- og tredjeplassen, og det er helt latterlig lite.

Artikkelen fortsetter under bildet.

JUNIORLAGET: Kokkelandslagets juniorlag fikk også bronse i sammenlagt. Kaptein her er Geir Magnus Svae (nummer tre fra høyre). Foto: Sebastian Ludvigsen/Matbyrået Impuls
JUNIORLAGET: Kokkelandslagets juniorlag fikk også bronse i sammenlagt. Kaptein her er Geir Magnus Svae (nummer tre fra høyre). Foto: Sebastian Ludvigsen/Matbyrået Impuls

For Rødseth er dette fjerde gang han deltar i verdensmesterskapet.
– Det er jo en form for hyggelig helvete når det står på som verst. Det er gøy, men det ligger noen timer med jobbing der. Den natten vi konkurrerte i kaldmatbuffet var vi oppe i 30 timer uten søvn for å få alt perfekt. Men alt i alt er det kjempegøy!

I en pressemelding tidligere denne uken uttalte Rødseth at de gode resultatene fra VM er viktig å ta med seg videre i forberedelsene mot deres neste mål, som er Culinary Olympics i 2020.

Se alle på pallplass nederst i saken.

SENIORLAGET: Kokkelandslagets seniorlag serverte blant annet dette som en del av kaldmat-buffeten. Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls
SENIORLAGET: Kokkelandslagets seniorlag serverte blant annet dette som en del av kaldmat-buffeten. Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls

Topp 3 i seniorklassen:

1. plass: Sverige

2. plass: Singapore

3. plass: Norge

Topp 3 i juniorklassen:

1. plass: Østerrike

2. plass: Sveits

3. plass: Norge

Kilde: Horecanytt

Publisert: 29.11.2018 kl. 15:39
Oppdatert: 29.11.2018 kl. 17:35


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?