Syv himmelske ostekaker

26. mars 2014Aktuelt
OSTEDRØM: Frisk og fruktig, eller fyldig og forførende - her har vi samlet syv ostekaker som kan gi enhver vann i munnen. Foto: Melskitchencafe / Portuguesegirlcooks.com / Elinlarsen.net / Browneyedbaker.com
OSTEDRØM: Frisk og fruktig, eller fyldig og forførende - her har vi samlet syv ostekaker som kan gi enhver vann i munnen. Foto: Melskitchencafe / Portuguesegirlcooks.com / Elinlarsen.net / Browneyedbaker.com

Fra fyldig sjokolade til frisk pasjonsfrukt - prøv en ny og spennende ostekake neste gang du vil unne deg noe herlig. 

Ostekake er utrolig godt. Så godt er det at dommerne på realitykonkurransen «Hele Norge baker» ble forbløffet av en ostekake.

Akkurat som at det finnes et hav av oster der ute, finnes det sikkert like mange ostekakevarianter, blant annet sett på Buzzfeed. Kakene kan hovedsakelig deles opp i to forskjellige grupper: De som bakes og de som ikke bakes. Det de gjerne har til felles er en deilig kjeksbunn og et tykt og lekkert kremostlag på toppen.

Her har vi samlet syv himmelske godsaker for deg som ikke får nok ostekake, både fra Buzzfeeds ostekakeliste og forskjellige norske oppskrifter:

Foto: PortugueseGirlCooks.com
Foto: PortugueseGirlCooks.com

Hvis du er en sjokoladeelsker, er denne kaken perfekt for deg. Bunnen er en fuktig sjokoladekake uten mel etterfulgt av en fyldig sjokolademousse, som toppes av silkemyk sjokoladeganache. Hvis du vil friske opp kaken, kan du pynte med frisk frukt eller bær. Utrolig godt!

Foto: Kakekrigen/FEM
Foto: Kakekrigen/FEM

Dette er ostekaken for deg som synes ostekaker virker litt skumle og utfordrende å lage. Tom Falstad som var med i «Kakekrigen» står bak denne oppskriften som verken krever steking eller pisking - kun litt røring og avkjøling.

Foto: ElinLarsen.net
Foto: ElinLarsen.net

Rosa og supersøt! Dette er en frisk bringebærostekake som ikke skal stekes. Alt den trenger er en natt i kjøleskapet før servering - noe som gjør den perfekt for travle dager. Bunnen er laget av sjokoladekjeks, og fyllet blir både søtt og syrlig med frosne bringebær og appelsinsaft. Kan du ikke se for deg denne en sen sommerkveld?

Foto: TV3/Rune Bendiksen
Foto: TV3/Rune Bendiksen

Dette er oppskriften til «Hele Norge Baker»-deltaker Anne Kat Håskjold. Hennes kombinasjon av sjokolade, karamell og salte peanøtter forbløffet dommerne - rett og slett fordi den var så god. Denne kaken bør du definitivt lage i kveld.

New York-ostekake er virkelig en av klassikerne. Den kjennetegnes ved at den inneholder rømme eller fløte og at kakefyllet er tungt og fyldig. New York-ostekake må ofte stekes i vannbad for at den skal bli jevnt stekt, men det slipper man med denne dekadente godbiten. Topp med en deilig og frisk jordbærsaus, og drøm deg bort til The Big Apple...

Foto: DetSoteLiv.no
Foto: DetSoteLiv.no

Denne lekre ostekaken er basert på favorittostekake-oppskriften til Kristine fra bloggen Det Søte Liv. Så god er den at hun brukte den for å feire 100.000 følgere på Facebook. Fyllet er blant annet laget av appelsingelé og toppet med pasjonsfruktsmak - så dette er med andre ord en både fruktig og frisk ostekake. Pynt den med en pasjonsfrukt og noen bringebær, og imponer venner og familie.

Foto: Melskitchencafe.com
Foto: Melskitchencafe.com

Ja, du leste rett: Ostekake med deilige biter av hjemmelaget cookie dough. Det høres nesten ut som en drøm. Mel fra bloggen Mel's Kitchen Cafe skriver at dette er en av de beste ostekakene hun noensinne har smakt. Myk, kremete og fyldig cookie dough og ostekakefyll på en sjokoladebunn med et hint av smørsmak? Mmm...

Vis oss din beste ostekake på Instagram og merk bildet med #godtno, så reposter vi kanskje bilde eller plukker deg til forsiden vår!

Publisert: 26.03.2014 kl. 16:15
Oppdatert: 09.10.2014 kl. 11:32


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?