Til hovedinnhold

Filipinske grillspyd med banansaus og eggesalat

SOMMERMAT: Grillspyd med marinert kylling og søt saus kan alle like. Foto: Analiza Gonzales Jenssen
SOMMERMAT: Grillspyd med marinert kylling og søt saus kan alle like. Foto: Analiza Gonzales Jenssen

Eksotiske satay-aktige grillspyd med søt sau slår aldri feil, ifølge ukens matblogger.


Ukens matblogger
Navn: Analiza Gonzales JenssenAlder: 42Yrke: HjemmværendeBosted: MossFavorittråvare: SjømatBlogg: lizasmatverden.blogspot.no Bloggen begynte som dagbok og for å holde oversikt over hva vi spiste, men nå er det blitt en liten kokebok for mat og drikke.
Ukens matblogger Navn: Analiza Gonzales JenssenAlder: 42Yrke: HjemmværendeBosted: MossFavorittråvare: SjømatBlogg: lizasmatverden.blogspot.no Bloggen begynte som dagbok og for å holde oversikt over hva vi spiste, men nå er det blitt en liten kokebok for mat og drikke.

- På Filipinene er grillspyd typisk gatemat som du finner over alt, sier Analiza til Godt.no. Jeg lager det ofte for å mimre om de fine feriene vi har hatt der, og banansausen gir kjøttet en søtsmak som passer veldig godt til grillet kylling og svin.

Marinerte grillspyd

Ingredienser for 4 personer

  • 800 g kylling eller svinekjøtt
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl banansaus (se oppskrift)
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 3 ss sukker
  • 1 hel hvitløk, alle feddene hakket
  • Juicen av 1 sitron

Bland alle ingrediensene i en bolle og la sukkeret løse seg opp. Skjær kjøttet i strimler og legg i marinaden i minst 3 timer. Tre kjøttstrimlene på grillspydene og legg på grillen. Hvis grillspydene er av tre må de først ligge å trekke i vann. Server med ris, eggesalat og litt ekstra banansaus.

Banansaus

  • 0,5 dl rosiner
  • 0,5 dl løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 store modne bananer
  • 0,5 dl sukker
  • 4 dl vann
  • 1,5 dl epleeddik
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts malt chili
  • 0,5 dl sirup
  • 1/2 ts malt kanel
  • 1/2 ts malt muskat
  • 1/4 ts malt allehånde
  • 1 klype malt nellik
  • 1 ss mørk rum
SØTT: Banasausen er en god filipinsk variant av vanlig ketsjup. Foto: Analiza Gonzales Jenssen
SØTT: Banasausen er en god filipinsk variant av vanlig ketsjup. Foto: Analiza Gonzales Jenssen

Mos rosiner, løk, hvitløk, tomatpuré, bananer, sukker og vann med 1 dl epleeddik med en stavmikser i en kjele. Kok opp og tilsett resten av epleeddiken, salt og chili. La det småputre i en time på middels varme, rør en gang i blant slik at det ikke brenner seg. Blir blandingen for seig, så kan du ha i mer vann, men ikke mer enn 2 dl.

Tilslutt sirup, kanel, muskat, allehånde, nellik og rom og la sausen koke omtrent 30 minutter til den blir tykk.

Eggesalat

  • 2 hardkokte egg
  • 1 tomat
  • Gressløk etter smak
  • 1 ss fersk sitron juice
  • 1 ss asiatisk fiskeaus

Del egg og tomater i terninger, finhakk gressløken og bland alt sammen med fiskesaus og sitronjuice.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?