Filipinske grillspyd med banansaus og eggesalat

11. juli 2013Aktuelt
SOMMERMAT: Grillspyd med marinert kylling og søt saus kan alle like. Foto: Analiza Gonzales Jenssen
SOMMERMAT: Grillspyd med marinert kylling og søt saus kan alle like. Foto: Analiza Gonzales Jenssen

Eksotiske satay-aktige grillspyd med søt sau slår aldri feil, ifølge ukens matblogger.

Ukens matblogger
Navn: Analiza Gonzales JenssenAlder: 42Yrke: HjemmværendeBosted: MossFavorittråvare: SjømatBlogg: lizasmatverden.blogspot.no Bloggen begynte som dagbok og for å holde oversikt over hva vi spiste, men nå er det blitt en liten kokebok for mat og drikke.
Ukens matblogger Navn: Analiza Gonzales JenssenAlder: 42Yrke: HjemmværendeBosted: MossFavorittråvare: SjømatBlogg: lizasmatverden.blogspot.no Bloggen begynte som dagbok og for å holde oversikt over hva vi spiste, men nå er det blitt en liten kokebok for mat og drikke.
Foto: Foto: Privat.

- På Filipinene er grillspyd typisk gatemat som du finner over alt, sier Analiza til Godt.no. Jeg lager det ofte for å mimre om de fine feriene vi har hatt der, og banansausen gir kjøttet en søtsmak som passer veldig godt til grillet kylling og svin.

Marinerte grillspyd

Ingredienser for 4 personer

  • 800 g kylling eller svinekjøtt
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl banansaus (se oppskrift)
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 3 ss sukker
  • 1 hel hvitløk, alle feddene hakket
  • Juicen av 1 sitron

Bland alle ingrediensene i en bolle og la sukkeret løse seg opp. Skjær kjøttet i strimler og legg i marinaden i minst 3 timer. Tre kjøttstrimlene på grillspydene og legg på grillen. Hvis grillspydene er av tre må de først ligge å trekke i vann. Server med ris, eggesalat og litt ekstra banansaus.

Banansaus

  • 0,5 dl rosiner
  • 0,5 dl løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 store modne bananer
  • 0,5 dl sukker
  • 4 dl vann
  • 1,5 dl epleeddik
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts malt chili
  • 0,5 dl sirup
  • 1/2 ts malt kanel
  • 1/2 ts malt muskat
  • 1/4 ts malt allehånde
  • 1 klype malt nellik
  • 1 ss mørk rum
SØTT: Banasausen er en god filipinsk variant av vanlig ketsjup. Foto: Analiza Gonzales Jenssen
SØTT: Banasausen er en god filipinsk variant av vanlig ketsjup. Foto: Analiza Gonzales Jenssen

Mos rosiner, løk, hvitløk, tomatpuré, bananer, sukker og vann med 1 dl epleeddik med en stavmikser i en kjele. Kok opp og tilsett resten av epleeddiken, salt og chili. La det småputre i en time på middels varme, rør en gang i blant slik at det ikke brenner seg. Blir blandingen for seig, så kan du ha i mer vann, men ikke mer enn 2 dl.

Tilslutt sirup, kanel, muskat, allehånde, nellik og rom og la sausen koke omtrent 30 minutter til den blir tykk.

Eggesalat

  • 2 hardkokte egg
  • 1 tomat
  • Gressløk etter smak
  • 1 ss fersk sitron juice
  • 1 ss asiatisk fiskeaus

Del egg og tomater i terninger, finhakk gressløken og bland alt sammen med fiskesaus og sitronjuice.

Publisert: 11.07.2013 kl. 09:56
Oppdatert: 11.07.2013 kl. 16:04


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?