Filipinske grillspyd med banansaus og eggesalat
Eksotiske satay-aktige grillspyd med søt sau slår aldri feil, ifølge ukens matblogger.
- På Filipinene er grillspyd typisk gatemat som du finner over alt, sier Analiza til Godt.no. Jeg lager det ofte for å mimre om de fine feriene vi har hatt der, og banansausen gir kjøttet en søtsmak som passer veldig godt til grillet kylling og svin.
Marinerte grillspyd
Ingredienser for 4 personer
- 800 g kylling eller svinekjøtt
- 1 dl soyasaus
- 1 dl banansaus (se oppskrift)
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 3 ss sukker
- 1 hel hvitløk, alle feddene hakket
- Juicen av 1 sitron
Bland alle ingrediensene i en bolle og la sukkeret løse seg opp. Skjær kjøttet i strimler og legg i marinaden i minst 3 timer. Tre kjøttstrimlene på grillspydene og legg på grillen. Hvis grillspydene er av tre må de først ligge å trekke i vann. Server med ris, eggesalat og litt ekstra banansaus.
Banansaus
- 0,5 dl rosiner
- 0,5 dl løk
- 3 fedd hvitløk
- 0,5 dl tomatpuré
- 2 store modne bananer
- 0,5 dl sukker
- 4 dl vann
- 1,5 dl epleeddik
- 1 ts salt
- 1/2 ts malt chili
- 0,5 dl sirup
- 1/2 ts malt kanel
- 1/2 ts malt muskat
- 1/4 ts malt allehånde
- 1 klype malt nellik
- 1 ss mørk rum
Mos rosiner, løk, hvitløk, tomatpuré, bananer, sukker og vann med 1 dl epleeddik med en stavmikser i en kjele. Kok opp og tilsett resten av epleeddiken, salt og chili. La det småputre i en time på middels varme, rør en gang i blant slik at det ikke brenner seg. Blir blandingen for seig, så kan du ha i mer vann, men ikke mer enn 2 dl.
Tilslutt sirup, kanel, muskat, allehånde, nellik og rom og la sausen koke omtrent 30 minutter til den blir tykk.
Eggesalat
- 2 hardkokte egg
- 1 tomat
- Gressløk etter smak
- 1 ss fersk sitron juice
- 1 ss asiatisk fiskeaus
Del egg og tomater i terninger, finhakk gressløken og bland alt sammen med fiskesaus og sitronjuice.
Publisert: 11.07.2013 kl. 09:56
Oppdatert: 11.07.2013 kl. 16:04
Lag deg en gratis konto